Hoppa till huvudinnehåll

Akelius matchar varje insamlad krona under december 2016

Isrom 9 månader gammal har flytt från Eritrea.

Människor som dör i gummibåtar på Medelhavet och barn som tvingas sova i skogen på flykt genom Europa. Den svåra och utsatta situation som människor på flykt runt om i världen befinner sig i har fått Akelius Stiftelse att hjälpa till att göra något åt saken – de kommer att matcha varje krona som skänks till Läkare Utan Gränser under hela december 2016.

– Jag är upprörd över hur situationen för flyktingar ser ut i Europa och på många platser runt om i världen. Flyktingar är människor som du och jag och de måste få den hjälp och det skydd de behöver, säger Roger Akelius, initiativtagare till Akelius Stiftelses gåva.

– Jag har förtroende för Läkare Utan Gränser. För varje krona som ges till deras arbete i december, kommer Akelius Stiftelse ge lika mycket.

Varje dag, året runt, timme för timme arbetar våra team runt om i världen med att ge sjukvård till människor som tvingas lämna sina hem för att fly inom sitt eget land eller söka skydd i ett annat. Just nu pågår den största flyktingkrisen sedan andra världskriget och miljontals flyktingar är i behov av livräddande humanitära insatser. Gåvan från Akelius Stiftelse är ett välkommet bidrag till det arbetet.

– Det är en oerhört generös gåva som Akelius stiftelse ger till vårt arbete, den kommer göra stor skillnad för människor på flykt i form av sjukvård och psykologiskt stöd. Det som värmer mest är den omtanke som gåvan står för – omtanke om alla de utsatta människor som behöver vår hjälp. Vi vet ännu inte hur mycket pengar det kommer bli men senaste åren har vi fått in närmare 80 miljoner kronor under december, säger Mari Mörth, generalsekreterare Läkare Utan Gränser Sverige.

Läkare Utan Gränser arbetar världen över för att ge sjukvård och humanitär hjälp till flyktingar och internflyktingar. Vi bygger upp sjukhus i flyktingläger, hjälper kvinnor att föda säkert, vaccinerar barn för att förhindra epidemier och bistår med tillgång till rent dricksvatten.

Ge en gåva i vår gåvoshop