Hoppa till huvudinnehåll

Livet i fält

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Working in the field with MSF requires flexibility.

Livet i fält är spännande och utmanande. Här finns mer information om anställningsvillkor, säkerhet och vad du ska tänka på innan du skickar in ansökan. 

Undermeny

Utmaningar

Det är viktigt att du vet vad som möter dem som arbetar för Läkare Utan Gränser i fält, och hur det är att arbeta och bo i främmande miljöer under extremt svåra och stressande förhållanden.

Säkerhet och trygghet

Vår viktigaste uppgift är att ge medicinsk katastrofhjälp till människor i nöd. Detta arbete innebär olika risker, beroende på vilka förhållanden som råder där våra humanitära insatser görs.

Anställningsvillkor

Under hela uppdragstiden är du anställd i Sverige. Du som åker på ditt första uppdrag för oss får en lön på 13 059 kronor. Ersättningsnivån ökar sedan med erfarenhet och ansvar.

Från våra fältarbetare

Här får jag möjlighet att visa upp mina kunskaper i ballonghundar.
Sydsudan

Ballongterapi

De flesta som kommer till vår tuberkulosmottagning är barn. Det är ingen rolig behandling att ta, så vi gör vad vi kan för att muntra upp barnen när de kommer hit. Ett av sätten vi använder oss av brukar vi skämtsamt kalla BTT- ballon treatment therapy. 

Ska packa upp i mitt slitna, men lite småcharmiga, rum i Kinshasa.
Kongo-Kinshasa

Packningsångest och lariamdrömmar

Packningen har varit ett ångestberg. Jag tror att det är min hjärnas sätt att kanalisera den monumentala ångest jag känner inför uppdraget som helhet, till något som ändå är någorlunda greppbart.

Abdullah, på sjukhuset i Irbid, norra Jordanien.
Lunginflammation

En mycket ung patient

"Abdullah var fyra dagar gammal, han var underviktig och hade mycket ont. Hans mor frågade Anas vad han trodde om Abdullahs chanser– något hon gjorde varje gång han passerade henne."
– Mary Gallagher.

"Halvvägs mellan Misrata och Tripoli ligger ett interneringscenter. Situationen vi möttes av där var hemsk. Rummen var små och smutsiga."
Libyen

De oidentifierade på Libyens bårhus

"Halvvägs mellan Misrata och Tripoli ligger ett interneringscenter. Situationen vi möttes av där var hemsk. 43 fångar hade varit där i en månad utan någon kontakt med omvärlden eller sina familjer."
– Tankred Stoebe, läkare som reste genom Libyen i januari.