Hoppa till huvudinnehåll

Livet i fält

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Working in the field with MSF requires flexibility.

Livet i fält är spännande och utmanande. Här finns mer information om anställningsvillkor, säkerhet och vad du ska tänka på innan du skickar in ansökan. 

Undermeny

Säkerhet och trygghet

Vår viktigaste uppgift är att ge medicinsk katastrofhjälp till människor i nöd. Detta arbete innebär olika risker, beroende på vilka förhållanden som råder där våra humanitära insatser görs.

Anställningsvillkor

Under hela uppdragstiden är du anställd i Sverige. Du som åker på ditt första uppdrag för oss får en lön på 13 059 kronor. Ersättningsnivån ökar sedan med erfarenhet och ansvar.

Utmaningar

Det är viktigt att du vet vad som möter dem som arbetar för Läkare Utan Gränser i fält, och hur det är att arbeta och bo i främmande miljöer under extremt svåra och stressande förhållanden.

Från våra fältarbetare

Kwashiorkor är en form av undernäring som uppstår när kroppen saknar protein, och orsakar bland annat svullnad.
Sierra Leone

Sjukdomen barnet får när den nya bebisen anländer

"På bänken vid ingången sitter en tonårsflicka. Hon håller ett sovande barn i sina armar, invirad i en filt som täcker hela kroppen, inklusive ansiktet och huvudet."
– Chris Sweeney, sjuksköterska i Sierra Leone. 

Mahmoud och hans vänner spelar fotboll.
Psykisk ohälsa

"Jag heter Mahmoud och är tio år gammal"

​"Mina föräldrar är ofta arga på mig eftersom jag kissar i sängen. Inte varje natt. Men de flesta. Jag vet inte varför jag gör det. Jag är ofta rädd och jag drömmer mycket, och när jag vaknar är sängen blöt."

Sanna Sjöberg kikar in i operationssalen på sjukhuset i Khost, Afghanistan.
Afghanistan

Ögonblicket

På förlossningen hinner jag knappt till barnbordet innan en fågelunge landar i mina händer. 900 gram av överlevnadsinstinkt. Hon andas ytligt och för långsamt, men har en stark hjärtrytm.

Förstörda hus i Kobane, Syrien.
Syrien

”Han dog i mina armar”

"När striderna närmade sig Raqqa och flyganfallen blev intensivare började jag planera vår flykt. Vi fick tag på en bil som skulle ta mig och min familj norrut. Jag gav föraren alla pengar vi hade. "
– Mohammed.