Hoppa till huvudinnehåll

Livet i fält

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Working in the field with MSF requires flexibility.

Livet i fält är spännande och utmanande. Här finns mer information om anställningsvillkor, säkerhet och vad du ska tänka på innan du skickar in ansökan. 

Undermeny

Säkerhet och trygghet

Vår viktigaste uppgift är att ge medicinsk katastrofhjälp till människor i nöd. Detta arbete innebär olika risker, beroende på vilka förhållanden som råder där våra humanitära insatser görs.

Anställningsvillkor

Under hela uppdragstiden är du anställd i Sverige. Du som åker på ditt första uppdrag för oss får en lön på 13 059 kronor. Ersättningsnivån ökar sedan med erfarenhet och ansvar.

Utmaningar

Det är viktigt att du vet vad som möter dem som arbetar för Läkare Utan Gränser i fält, och hur det är att arbeta och bo i främmande miljöer under extremt svåra och stressande förhållanden.

Från våra fältarbetare

Flera människor föll i vattnet under en av räddningarna som Alexander var inblandad i på Medelhavet.
Medelhavet

”Vågorna tog tag i dem och de skrek efter hjälp”

"Jag var förberedd på att se obehagliga saker med tanke på hur desperat situationen blivit på Medelhavet. Men att med egna ögon se dessa flyende människor – det tror jag man aldrig helt kan förbereda sig på."

Äntligen framme! Utsikt från containern där vi sitter på kvällarna och tittar på solnedgången.
Sydsudan

Att få till den perfekta packningen

"Att få till den perfekta packningen blev ett sätt att hantera allt det okända jag skulle ge mig ut på. Att fokusera på packningen blev en hanteringsstrategi. Men vad skulle jag egentligen behöva?"

Min sista dag på sjukhuset hade mina kollegor ordnat överraskningsfika.
Haiti

Tack och hej!

"Mitt uppdrag är slut. Aldrig trodde jag att nio månader kunde gå så fort. Men nu är det dags att lämna och lämna över. Jag har lärt mig mer än vad jag hade kunnat drömma om. À là prochaine!"

En tom gummibåt efter en räddningsinsats på Medelhavet.
Medelhavet

Barnen som flyr ensamma över havet

Föreställ dig en nioårig som korsar en kontinent och ett hav ensam. Eller, som vi ibland ser, dessutom har ansvar för sina yngre syskon.