Hoppa till huvudinnehåll

Livet i fält

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Working in the field with MSF requires flexibility.

Livet i fält är spännande och utmanande. Här finns mer information om anställningsvillkor, säkerhet och vad du ska tänka på innan du skickar in ansökan. 

Undermeny

Anställningsvillkor

Under hela uppdragstiden är du anställd i Sverige. Du som åker på ditt första uppdrag för oss får en lön på 13 059 kronor. Ersättningsnivån ökar sedan med erfarenhet och ansvar.

Utmaningar

Det är viktigt att du vet vad som möter dem som arbetar för Läkare Utan Gränser i fält, och hur det är att arbeta och bo i främmande miljöer under extremt svåra och stressande förhållanden.

Säkerhet och trygghet

Vår viktigaste uppgift är att ge medicinsk katastrofhjälp till människor i nöd. Detta arbete innebär olika risker, beroende på vilka förhållanden som råder där våra humanitära insatser görs.

Från våra fältarbetare

Idomeni Grekland som ligger vid gränsen mellan Grekland och Makedonien.

Europas humanitära skitår 2016

”Vilket jävla humanitärt skitår”. Så hade jag tänkt för mig själv några dagar tidigare, på nyårsafton 2015, när jag stod och blickade mot den stängda gränsövergången mellan Grekland och Makedonien.”
- Anna Sjöblom, medicinsk humanitär rådgivare.

Femåriga Shamiso tillsammans med sin mamma Prisca.
Hiv/Aids

Prisca och Shamiso: fem år senare

I januari 2011 födde hivpositiva Prisca en liten dotter. Tack vare att Prisca var inskriven i vårt behandlingsprogram för att förhindra gravida kvinnor att överföra hiv till sina ofödda barn, så föddes flickan frisk. 

En av våra matassistenter som går runt med en stor hink och delar ut en sorts mjölk till patienterna åtta gånger om dygnet.
Sydsudan

Radion på högsta volym bredvid kudden

I natt hade jag min första on-call. Jag var så rädd för att sova för djupt och missa ett anrop att jag hade min radio på högsta volym bredvid kudden.

Mitt lilla tält där jag bor.
Sydsudan

Äntligen på plats i Bentiu

Flygresan hit var oerhört vacker. När jag steg av planet slog värmen emot mig som en kompakt vägg. Termometern meddelade att det var 43 grader celsius här.