Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som Biomedicinsk analytiker

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Labteknikern Barrie Rooney ser över blodprov från en kampanj för att kartlägga sömnsjuka i Centralafrikanska republiken.

Labteknikern Barrie Rooney ser över blodprov från en kampanj för att kartlägga sömnsjuka i Centralafrikanska republiken. 

Som biomedicinsk analytiker i fält har du ansvar för att organisera all laboratorieverksamhet i ett medicinskt projekt. Du utbildar lokal personal i provtagning, analys och kvalitetssäkring. 

När du har fälterfarenhet som biomedicinsk analytiker kan du under ett uppdrag också få ansvar för utvärdering och fortbildning.

KRAV för att arbeta som biomedicinsk analytiker i fält

  • Utbildning som biomedicinsk analytiker
  • Kunskap om tropiska sjukdomar
  • Yrkeserfarenhet från laboratorium i Europa och om möjligt i låginkomstland, gärna med parasitologi
  • Organisatorisk och pedagogisk förmåga

Våra generella krav för att arbeta som fältarbetare utomlands hittar du här

Vill du jobba utomlands som biomedicinsk analytiker?

Vi söker biomedicinska analytiker med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men den som talar franska på en nivå som gör att det möjligt att arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är mer trolig att bli antagen. Språkkunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Gör vårt test och se om fältarbete som biomedicinsk analytiker passar dig!

Livet som biomedicinsk analytiker utomlands

Varje utlandsuppdrag är unikt och innebär både utmaningar och nya möjligheter. Läs mer om Sima Nasizadeh som jobbade som biomedicinsk analytiker med malaria i Kambodja.