Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som gynekolog/obstetriker

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Ett nyfött barn i Aweil, Sydsudan.

Ett nyfött barn i Aweil, Sydsudan. 

I många länder råder brist på utbildade läkare. Som gynekolog/obstetriker arbetar du mycket självständigt med förlossningsvård och utför kejsarsnitt, tar hand om kvinnor som blivit våldtagna och undervisar lokalt anställd personal. 

Din uppgift är övergripande och du ansvarar för att protokoll följs och för att vården utvärderas.

KRAV

  • Specialistkompetens inom relevant område
  • Förmåga att arbeta med begränsade tekniska resurser
  • Tillgänglighet med kort varsel

Vi söker gynekolog/obstetriker med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men om man talar franska på en nivå som gör att man kan arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är det mycket mer troligt att man blir antagen. Kunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Läs mer om att arbeta som gynekolog/obstetriker. Gör vårt test och se fältarbete passar dig!

GAS Week - Utbildning för Gynekologer, Narkosläkare och Kirurger

I mars 2016 anordnade Läkare Utan Gränser Sverige utbildningsveckan "GAS Week" i samarbete med Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Utbildningen riktar sig till fältarbetare som arbetar som gynekologer, narkosläkare och kirurger i Läkare Utan Gränsers projekt runt om i världen.

En del av utbildningen var en katastrofövning. Deltagarna lärde sig i en simulering hur man organiserar vården och patientflödet när ett stort antal skadade samtidigt anländer på ett fältsjukhus, exempelvis efter en bombexplosion. 

Läs mer om simuleringen (på engelska): "Organization before care!"