Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som sjukgymnast

Fem år gamla Benafsha leker med vår sjukgymnast Isaline Pierreux på traumacentret i Kunduz, Afghanistan.
Foto: Mikhail Galustov

I vissa situationer ökar behovet av fysioterapeuter, eller sjukgymnaster, i våra projekt i fält. Det finns därför möjligheten att ingå i en sjukgymnastpool för att vid behov kunna åka ut med kort varsel.

----------------------------------------------------------

just nu rekryterar vi inte sjukgymnaster

----------------------------------------------------------------

 

Vi har få fasta positioner som fysioterapeuter. Behovet är situationsanpassat och ofta arbetar våra fysioterapeuter i projekt där människor har drabbats av yttre skada, exempelvis invalidisering efter jordbävningar, stora brännskador eller kirurgiska ingrepp i samband med väpnade konflikter.

Som fysioterapeut i fält har du stort ansvar för rekrytering, utbildning och handledning av lokalt anställda. Du arbetar i ett mångkulturellt och multidisciplinärt team, ofta i resursknappa kontexter.

KRAV för att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast utomlands i fält

  • Två års arbetslivserfarenhet, framförallt i sjukhusmiljö och med fördel på postoperativa enheter för exempelvis ortopedi, brännskador, trauma-och  allmänkirurgi
  • Stresstålighet, flexibilitet
  • Organiserings och prioriteringsförmåga
  • Flytande engelska
  • Erfarenhet av att leva / jobba / resa i andra kulturer och låginkomstländer

Meriterande är tidigare arbete för andra humanitära organisationer, erfarenhet av arbetsledning och handledning, samt språkkunskaper i franska. 

Läs gärna våra allmänna krav för att jobba som fältarbetare

Vill du arbeta utomlands som sjukgymnast i fält?

Vi behöver sjukgymnaster med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men den som talar franska på en nivå som gör det möjligt att arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken har större möjlighet att bli antagen. Språkkunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Gör vårt test och se om fältarbete som sjukgymnast utomlands passar dig!