Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som sjukgymnast

Fem år gamla Benafsha leker med vår sjukgymnast Isaline Pierreux på traumacentret i Kunduz, Afghanistan.
Foto: Mikhail Galustov

I vissa situationer ökar behovet av fysioterapeuter, eller sjukgymnaster, i våra projekt i fält. Det finns därför möjligheten att ingå i en sjukgymnastpool för att vid behov kunna åka ut med kort varsel.
 

Just nu rekryterar vi inte sjukgymnaster


Vi har få fasta positioner som fysioterapeuter. Behovet är situationsanpassat och ofta arbetar våra fysioterapeuter i projekt där människor har drabbats av yttre skada, exempelvis invalidisering efter jordbävningar, stora brännskador eller kirurgiska ingrepp i samband med väpnade konflikter.

Som fysioterapeut i fält har du stort ansvar för rekrytering, utbildning och handledning av lokalt anställda. Du arbetar i ett mångkulturellt och multidisciplinärt team, ofta i resursknappa kontexter.

KRAV för att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast utomlands i fält

  • Två års arbetslivserfarenhet, framförallt i sjukhusmiljö och med fördel på postoperativa enheter för exempelvis ortopedi, brännskador, trauma-och  allmänkirurgi
  • Stresstålighet, flexibilitet
  • Organiserings och prioriteringsförmåga
  • Flytande engelska
  • Erfarenhet av att leva / jobba / resa i andra kulturer och låginkomstländer

Meriterande är tidigare arbete för andra humanitära organisationer, erfarenhet av arbetsledning och handledning, samt språkkunskaper i franska. 

Läs gärna våra allmänna krav för att jobba som fältarbetare

Vill du arbeta utomlands som sjukgymnast i fält?

Vi behöver sjukgymnaster med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men den som talar franska på en nivå som gör det möjligt att arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken har större möjlighet att bli antagen. Språkkunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Gör vårt test och se om fältarbete som sjukgymnast utomlands passar dig!

Är du intresserad av uppdateringar från vår HR-avdelning?
Anmäl dig till vårt HR-nyhetsbrev!