Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som elektriker

Solpanel på taket till en klinik i Afghanistan.
Foto: Jean-Marc Giboux

Inom humanitär logistik fokuserar vi på att effektivisera de humanitära medicinska insatserna på plats. Som expert inom energi har du en viktig roll för att skapa rätt praktiska förutsättningar för vårt arbete i en kris- eller katastrofsituation.

 

Som specialist inom energi planerar och implementerar du installationerna av nya system och/eller renovering av befintliga system eller byggnader. Målet är att säkerställa kontinuitet och säkerhet för våra patienter, vår personal och vår utrustning. Du kan även bli tillfrågad att förhandla avtal och har löpande kontakt med lokala myndigheter.

Du kommer att leda arbetet för ditt team. Att bli utsänd som elektriker för Läkare Utan Gränser kräver därför god kommunikationsförmåga och god förmåga att arbeta självständigt.

Just nu har vi ett stort behov av att rekrytera specialister inom elektricitet och energi till flera projekt runt om i världen.

Krav för specialister inom energi

 • Certifierad elektriker/elmontör eller ingenjör inom elektroteknik 
 • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att ha rest i låginkomstländer
 • 12 månaders tillgänglighet
 • Goda kunskaper i engelska
 • Tekniska färdigheter och erfarenheter inom energi och elektricitet (elektriska installationer, underhåll av generatorer)
   

Meriterande för specialister inom energi

 • Språkkunskaper i franska eller arabiska
 • Kunskap i förnybara energikällor och energi-effektiva tekniker
 • Expertis inom Värme, ventilation och luftkonditionering
 • Erfarenhet inom arbetsledning och projektledning

Vi söker främst kandidater med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men den som talar franska är mer trolig att bli antagen.

Läs de generella kraven för alla profiler.

Livet på uppdrag

Att bli utsänd för Läkare Utan Gränser kräver god kommunikationsförmåga, god förmåga att arbeta självständigt och stor flexibilitet. Varje uppdrag är unikt och du kommer ställas inför nya utmaningar och får testa dina yrkeskunskaper på ett nytt sätt. 

Mer om livet på uppdrag - läs svenska fältarbetares bloggar här. 

Innan du går vidare och ansöker läs mer om lön och längd på uppdrag

Säkerhet och trygghet

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Denna video förklarar olika risker vår personal utsätts för och hur vi arbetar för att göra arbetet så säkert som möjligt. Titta på videon innan du bestämmer dig för att ansöka!

Redo att ansöka?

När du har läst och tagit ställning till informationen om att arbeta för Läkare Utan Gränser kan du påbörja ansökningsprocessen. 

Är du intresserad av uppdateringar från vår HR-avdelning?
Anmäl dig till vårt HR-nyhetsbrev!