Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som logistiker (supply chain)

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Vårt logistiska team i Boguila, Kongo-Kinshasa.

Vårt logistiska team i Boguila, Kongo-Kinshasa, tömmer en bil på medicinsk utrustning.

Vi behöver alltid ”supply chain”-kunniga logistiker till våra projekt runt om i världen. Du som arbetar med supply i fält jobbar med allt inom logistikkedjan; vi ser att du har erfarenhet av koordinering sedan tidigare, att du älskar att lösa problem och du får saker att hända – snabbt!

Som supply-logistiker ansvarar du för allt som rör materialanskaffning; orderhantering och inköp både lokalt och internationellt, lagerhantering och uppföljning, internationell och nationell transport och import, effektivisering av material- och informationsflödet. Du ansvarar för allt material från byggmaterial och elprodukter till mat och medicinskt material. Förflyttning kan ske med lastbil, båt, flyg, helikopter, motorcykel eller åsna. Att koordinera och aldrig släppa kontrollen blir din utmaning, våra aktiviteter får aldrig stanna upp på grund av uteblivet material.

Att bli utsänd för Läkare Utan Gränser kräver god kommunikationsförmåga, god förmåga att arbeta självständigt och stor flexibilitet; du kavlar upp ärmarna för att lossa ett flyg ena dagen, andra dagen klär du upp dig för att hantera importproblem på ministeriet.

KRAV logistiker supply chain

 • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att ha rest i låginkomstländer
 • 12 månaders tillgänglighet
 • Goda kunskaper i engelska
 • Gedigna erfarenheter inom minst två av följande områden:
  - Orderhantering och inköpserfarenhet
  - Transportplanering
  - Lagerhantering
  - Import och export

Vi söker logistiker (supply chain) med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men om man talar franska på en nivå som gör att man kan arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är det mycket mer troligt att man blir antagen. Kunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete utomlands med andra humanitära organisationer
 • Kunskaper i franska, och i viss utsträckning arabiska eller spanska
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller projektledning
 • Relevant akademisk examen

Lyssna på Johanna Linder när hon berättar på Logistikpodden om sitt arbete som supply-logistiker i fält.

Gör vårt test och se om fältarbete passar dig!