Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som narkosläkare

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Vårt läkarteam jobbar i Filippinerna efter tyfonen Hayian.

Vårt läkarteam jobbar i Filippinerna efter tyfonen Hayian. 

Medical team working in the Philippines after the typhoon Hayian. 

Kirurgiska team behövs i utsatta situationer, till exempel i väpnade konflikter eller i isolerade områden, där medicinsk personal inte finns att tillgå. De behövs ofta med kort varsel och för kortare perioder – en till tre månader, och det innebär mest allmänkirurgi. I vissa fall kan arbetet handla om att utbilda lokal personal.

KRAV narkosläkare i fält

  • Specialistkompetens inom relevant område.
  • Förmåga att arbeta med begränsade tekniska resurser.
  • Tillgänglighet med kort varsel.

Vi söker narkosläkare med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men om man talar franska på en nivå som gör att man kan arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är det mycket mer troligt att man blir antagen. Kunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Läs mer om arbetet som narkosläkare för Läkare Utan Gränser.

Gör vårt test och se om fältarbete passar dig!

VIDEODAGBOK FRÅN HAITI

Narkosläkaren Henrik Jörnvall kom till Haiti fem dagar efter den förödande jordbävningen i januari 2010. Under tre veckor deltog han i vår akutinsats. Samtidigt gjorde han en videodagbok.

GAS WEEK - UTBILDNING FÖR GYNEKOLOGER, NARKOSLÄKARE OCH KIRURGER

I mars 2016 anordnade Läkare Utan Gränser Sverige utbildningsveckan "GAS Week" i samarbete med Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Utbildningen riktar sig till fältarbetare som arbetar som gynekologer, narkosläkare och kirurger i Läkare Utan Gränsers projekt runt om i världen.

En del av utbildningen var en katastrofövning. Deltagarna lärde sig i en simulering hur man organiserar vården och patientflödet när ett stort antal skadade samtidigt anländer på ett fältsjukhus, exempelvis efter en bombexplosion. 

Läs mer om simuleringen (på engelska): "Organization before care!"