Hoppa till huvudinnehåll

10 personer som är minst lika intressanta som Trump

Publicerad 10 januari 2018

Donald Trump var den mest omnämnda personen i svensk nyhetsmedia under 2017. I egenskap av USA:s president är han visserligen en viktig person, men vi hade gärna hört mer om människor utan makt och medieträning. Här har vi samlat tio personer som vi tycker borde fått lite mer utrymme i nyhetsrapporteringen under förra året.

Donald Trump omnämndes fler än 227 000 gånger i svenska media enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av nyhetsbyrån TT. Sveriges statsministern Stefan Löfven, som hamnade på andra plats, omnämndes bara 79 000 gånger. Med andra ord: Trump var överallt, i alla kanaler, mest hela tiden.

Här kommer våra förslag på tio personer som är värda att rapportera om, och som inte heter Trump. Människor som inspirerat oss genom sin styrka och sitt hopp i till synes hopplösa situationer.

Jag tackar gudarna för att behandlingen har hjälpt. Yury.

Många människor i min by lider på grund av sjukdomar. Nyanjima Mayot.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare