Hoppa till huvudinnehåll

2014 I BILDER

Publicerad 22 december 2014
Historiens värsta ebolautbrott har inte lämnat någon oberörd och utbrottet är långt ifrån över. Epidemin har splittrat familjer och hela samhällen men vi har också mött överlevare och hjälparbetare som trotsat sjukdomen.
Historiens värsta ebolautbrott har inte lämnat någon oberörd och utbrottet är långt ifrån över. Epidemin har splittrat familjer och hela samhällen men vi har också mött överlevare och hjälparbetare som trotsat sjukdomen. Psykologen Ane Bjøru Fjeldsæters nyfunna vänskap med Patrick är en av de starkaste berättelserna i år. FOTO: Morgana Wingard.

2014 har varit ett år av många stora humanitära kriser i världen, många har generat rubriker medan andra har pågått i det tysta. Men bakom varje rubrik finns alltid människor och berättelser. Berättelser som inger hopp och glädje, men som även berör och lämnar oss med frustration, ilska och en brinnande vilja att göra mer. Vi vill dela med oss av dem och har här samlat tolv av de berättelser som får symbolisera vårt arbete under året.

Se bildspelet ovan.

Året närmar sig slutet. För våra team i världen fortsätter arbetet under 2015 med att se till att människor har tillgång till sjukvård där det behövs mest. Tack till alla er som har följt vårt arbete under året!

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva