Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

29 MILJONER TILL VÅRA INSATSER

Publicerad 14 februari 2012
En av våra läkare i Kongo-Kinshasa hjälper en patient som tagit sig till en av våra mobila kliniker.
En av våra läkare i Kongo-Kinshasa hjälper en patient som tagit sig till en av våra mobila kliniker.
Foto: Ben Milpas

Igår blev det klart att vi får 29 miljoner kronor från Svenska postkodlotteriet. Det är pengar som kommer göra stor nytta i våra livräddande insatser runtom i världen.

Sedan 2007 har Svenska postkodlotteriet stöttat Läkare Utan Gränser med pengar som vi kunnat använda i projekt i bland annat Kongo-Kinshasa och Sydsudan. I Kongo-Kinshasa har pengarna från Postkodlotteriet gått till exempelvis akutvård, sjukhusvård samt hiv/aids- och tuberkulosvård både för internflyktingar och bofasta i landet.

Skilnad mellan liv och död

När den årliga utdelningen ägde rum igår blev det klart att vi får 29 miljoner kronor som kommer att gå till några av våra livräddande medicinska insatser.
– Vi är mycket glada och tacksamma över att vara en av förmånstagarna till Postkodlotteriet. För många människor innebär våra insatser skillnaden mellan liv och död och bidraget från Postkodlotteriet gör att vi kan utföra ett mer omfattande arbete och därmed hjälpa fler, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige.

Över 100 miljoner

Svenska Postkodlotteriet stödjer 40 organisationer som arbetar för en bättre värld och delade vid gårdagens utdelning ut 949 miljoner kronor till dessa organisationer. Läkare Utan Gränser har sedan 2007 fått nästan 102 miljoner kronor.
– Vi är stolta över att kunna bidra till det viktiga arbete som Läkare Utan Gränser gör. Genom våra förmånstagares arbete tar vi ett steg närmare vår vision om en bättre värld, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på Postkodlotteriet.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva