Hoppa till huvudinnehåll

38 MILJONER KRONOR FRÅN POSTKODLOTTERIET

Publicerad 5 mars 2015

Bildspel

Bildspel i fullskärm
På onsdagskvällen den 4 mars tog Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser, emot de två checkarna från PostkodLotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare.

På onsdagskvällen den 4 mars tog Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser, emot de två checkarna från PostkodLotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare.

Svenska PostkodLotteriet har meddelat att vi får 29 miljoner kronor för våra insatser runt om i världen och 9 miljoner kronor extra till vårt hiv-projekt i Kongo-Kinshasa. Det är pengar som kommer att göra stor skillnad och bidra till sjukvård för bland annat hiv/aids- och tuberkulospatienter i Swaziland.

Svenska PostkodLotteriet har stöttat Läkare Utan Gränser sedan 2007 och har genom åren bidragit med ett viktigt stöd till vårt arbete med att rädda liv och lindra nöd där vi behövs som mest. Pengarna vi får i år kommer bland annat att gå till hiv/aids- och tuberkulosbehandling i Swaziland, primärvård i Kongo- Kinshasa och till sjukvård för tusentals flyktingar i Myanmar som flyr undan väpnade konflikter och diskriminering.
 
Betydelsefullt bidrag för humanitärt arbete
– Vi är mycket glada och tacksamma för stödet från PostkodLotteriet. Det är ett väldigt betydelsefullt bidrag som PostkodLotteriet ger, och som hjälper oss att fortsätta vårt humanitära arbete runt om i världen och bistå dem som annars inte skulle ha tillgång till sjukvård, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige.
 
Större överskott än någonsin
PostkodLotteriet delar varje år ut sitt överskott till sina 53 utvalda förmånstagare som består av organisationer som arbetar för en bättre värld. Den årliga utdelningen ägde rum igår och blev totalt en fantastisk summa på 1,18 miljarder kronor till de organisationer som PostkodLotteriet stödjer, det största överskottet någonsin. 
 
Förra årets utdelning gav Läkare Utan Gränser 29 miljoner kronor, och sedan 2007 har vi totalt fått omkring 190 miljoner kronor. Pengarna har gjort och fortsätter att göra stor skillnad för vårt och alla andra organisationers arbete runtom i världen.

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Kriget i Syrien har drivit miljontals människor på flykt. Krisen orsakar ett desperat behov av livräddande humanitära insatser.

Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Ett av våra räddningsteam närmar sig en flyktingbåt för att ta personerna till räddningsfartyget MY Phoenix.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.