Hoppa till huvudinnehåll

38 MILJONER KRONOR FRÅN POSTKODLOTTERIET

Publicerad 5 mars 2015
På onsdagskvällen den 4 mars tog Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser, emot de två checkarna från PostkodLotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare.

Svenska PostkodLotteriet har meddelat att vi får 29 miljoner kronor för våra insatser runt om i världen och 9 miljoner kronor extra till vårt hiv-projekt i Kongo-Kinshasa. Det är pengar som kommer att göra stor skillnad och bidra till sjukvård för bland annat hiv/aids- och tuberkulospatienter i Swaziland.


Svenska PostkodLotteriet har stöttat Läkare Utan Gränser sedan 2007 och har genom åren bidragit med ett viktigt stöd till vårt arbete med att rädda liv och lindra nöd där vi behövs som mest. Pengarna vi får i år kommer bland annat att gå till hiv/aids- och tuberkulosbehandling i Swaziland, primärvård i Kongo- Kinshasa och till sjukvård för tusentals flyktingar i Myanmar som flyr undan väpnade konflikter och diskriminering.
 
Betydelsefullt bidrag för humanitärt arbete
– Vi är mycket glada och tacksamma för stödet från PostkodLotteriet. Det är ett väldigt betydelsefullt bidrag som PostkodLotteriet ger, och som hjälper oss att fortsätta vårt humanitära arbete runt om i världen och bistå dem som annars inte skulle ha tillgång till sjukvård, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige.
 
Större överskott än någonsin
PostkodLotteriet delar varje år ut sitt överskott till sina 53 utvalda förmånstagare som består av organisationer som arbetar för en bättre värld. Den årliga utdelningen ägde rum igår och blev totalt en fantastisk summa på 1,18 miljarder kronor till de organisationer som PostkodLotteriet stödjer, det största överskottet någonsin. 
 
Förra årets utdelning gav Läkare Utan Gränser 29 miljoner kronor, och sedan 2007 har vi totalt fått omkring 190 miljoner kronor. Pengarna har gjort och fortsätter att göra stor skillnad för vårt och alla andra organisationers arbete runtom i världen.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare