Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

Aftonbladet belyser glömda kriser

Publicerad 17 december 2013
En av våra sjuksköterskor tar emot en mamma och hennes barn på en mobil klinik i Tchad. På kliniken undersöks och behandlas barn för undernäring.
Foto: Kevin Hill

Under tre veckor i januari besöker tidningen Läkare Utan Gränsers projekt i Tchad, Burundi och Swaziland. Tre glömda kriser som påverkar miljoner människor. 


Med start den 1 januari reser journalisterna Carina Bergfeldt och Andreas Bardell från Aftonbladet till Läkare Utan Gränsers projekt i Tchad, Burundi och Swaziland för att rapportera om situationen där. I dessa länder pågår kriser som få människor i Sverige känner till men som drabbar miljoner. Kampanjen, Kriserna vi glömde, är ett sätt att fästa uppmärksamhet på situationen för människorna i dessa länder och att samla in pengar till arbetet att förbättra läget på plats.

Första anhalten på resan är Tchad där vart sjätte barn dör innan de fyller fem år, många till följd av malaria och undernäring. Sedan går resan till Burundi där mödradödligheten är mycket hög och många kvinnor behöver hjälp efter svåra förlossningar. Resan avslutas i Swaziland som har världens högsta andel hivpositiva. 

Under kampanjen samlar Aftonbladet in pengar till Läkare Utan Gränser och SOS Barnbyars projekt i de tre länderna. Problemen som länderna brottas med är svåra och komplicerade, men för varje individ som får hjälp betyder det en enorm skillnad.

Följ rapporteringen från resan och bidra till vårt arbete på Aftonbladets blogg, http://krisernaviglomde.aftonbladet.se på Twitter @carinabergfeldt, Instagram @krisernaviglomde och på vår egen blogg och Twitter-konto!

Läs mer om 2013 års glömda kriser här.
 

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva