Hoppa till huvudinnehåll

Aftonbladet belyser glömda kriser

Publicerad 17 december 2013
En av våra sjuksköterskor tar emot en mamma och hennes barn på en mobil klinik i Tchad. På kliniken undersöks och behandlas barn för undernäring.
Foto: Kevin Hill

Under tre veckor i januari besöker tidningen Läkare Utan Gränsers projekt i Tchad, Burundi och Swaziland. Tre glömda kriser som påverkar miljoner människor. 


Med start den 1 januari reser journalisterna Carina Bergfeldt och Andreas Bardell från Aftonbladet till Läkare Utan Gränsers projekt i Tchad, Burundi och Swaziland för att rapportera om situationen där. I dessa länder pågår kriser som få människor i Sverige känner till men som drabbar miljoner. Kampanjen, Kriserna vi glömde, är ett sätt att fästa uppmärksamhet på situationen för människorna i dessa länder och att samla in pengar till arbetet att förbättra läget på plats.

Första anhalten på resan är Tchad där vart sjätte barn dör innan de fyller fem år, många till följd av malaria och undernäring. Sedan går resan till Burundi där mödradödligheten är mycket hög och många kvinnor behöver hjälp efter svåra förlossningar. Resan avslutas i Swaziland som har världens högsta andel hivpositiva. 

Under kampanjen samlar Aftonbladet in pengar till Läkare Utan Gränser och SOS Barnbyars projekt i de tre länderna. Problemen som länderna brottas med är svåra och komplicerade, men för varje individ som får hjälp betyder det en enorm skillnad.

Följ rapporteringen från resan och bidra till vårt arbete på Aftonbladets blogg, http://krisernaviglomde.aftonbladet.se på Twitter @carinabergfeldt, Instagram @krisernaviglomde och på vår egen blogg och Twitter-konto!

Läs mer om 2013 års glömda kriser här.
 

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare