Hoppa till huvudinnehåll

Akelius matchar varje insamlad krona under december

Publicerad 26 november 2016
Under december kommer Akelius Stiftelse att dubblera varje krona som skänks till Läkare Utan Gränser.
Foto: Gabriele François Casini/Läkare Utan Gränser

Människor som dör i gummibåtar på Medelhavet och barn som tvingas sova i skogen på sin flykt genom Europa. Den svåra och utsatta situation som människor på flykt runt om i världen befinner sig i har fått Akelius Stiftelse att vilja hjälpa till – de kommer att matcha varje insamlad krona som skänks till Läkare Utan Gränser under hela december.

– Jag är upprörd över hur situationen för flyktingar ser ut i Europa och på många platser runt om i världen. Flyktingar är människor som du och jag och de måste få den hjälp och det skydd de behöver, säger Roger Akelius, initiativtagare till Akelius Stiftelses gåva.

– Jag har förtroende för Läkare Utan Gränser. För varje krona som ges till deras arbete i december, kommer Akelius Stiftelse att ge lika mycket.

Varje dag, året runt, timme för timme arbetar våra team runt om i världen med att ge sjukvård till människor som tvingas lämna sina hem för att fly inom sitt eget land eller söka skydd i ett annat. Just nu pågår den största flyktingkrisen sedan andra världskriget och miljontals människor är i behov av livräddande humanitära insatser. Gåvan från Akelius Stiftelse är ett välkommet bidrag till det arbetet.

– Det är en oerhört generös gåva som Akelius stiftelse ger till vårt arbete, den kommer att göra stor skillnad för människor på flykt i form av sjukvård och psykologiskt stöd. Det som värmer mest är den omtanke som gåvan står för – omtanke om alla de utsatta människor som behöver vår hjälp. Vi vet ännu inte hur mycket pengar det kommer att bli men de senaste åren har vi fått in närmare 80 miljoner kronor under december, säger Mari Mörth, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser Sverige.

Läkare Utan Gränser arbetar världen över med att ge sjukvård och humanitär hjälp till flyktingar och internflyktingar. Vi bygger upp sjukhus i flyktingläger, hjälper kvinnor att föda säkert, vaccinerar barn för att förhindra epidemier och bistår med tillgång till rent dricksvatten.

HUR KAN DU STÖDJA VÅRT ARBETE?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare nu