Hoppa till huvudinnehåll

Alla bloggare från fältet

Bloggare från fältet

Sergio Scro
Pakistan

Sergio Scro

Koordinator
Pakistan

Koordinator

Sergio Scro är ute på sitt andra uppdrag för Läkare Utan Gränser. Under ett år ska han arbeta som projektkoordinator i Chaman, Pakistan, ett gränsområde mot Afghanistan. Tidigare har han arbetat i Kongo-Kinshsasa med liknande uppgifter. 

Heidi Wikström
Sydsudan

Heidi Wikström

Kirurg
Sydsudan

Kirurg

Heidi Wikström är en finsk kirurg ute på sitt första uppdrag för Läkare Utan Gränser i Abyei - ett omtvistat område på gränsen mellan Sudan och Sydsudan. 

Ida Moberg, Sudan.
Sudan

Ida Moberg

Läkare
Sudan

Läkare

Ida Moberg är läkare. Hon är ute på sitt andra uppdrag för Läkare Utan Gränser, i Sudan. Tidigare arbetade hon på ett litet sjukhus i Numbi i provinsen Sydkivu, Kongo-Kinshasa.

Alexander Nyman Centralafrikanska republiken
Sydsudan

Alexander Nyman

Läkare
Sydsudan

Läkare

Alexander Nyman är läkare. Under våren arbetar han i byn Old Fangak i Sydsudan. Tidigare har han arbetat som läkare i Ouaka och Bangassou, Centralafrikanska republiken.

Mårten Larsson Guinea Bissau
Nigeria

Mårten Larsson

Läkare
Nigeria

Läkare

Mårten Larsson arbetar som läkare i Maiduguri, nordöstra Nigeria. Det här är hans andra uppdrag med Läkare Utan Gränser. Tidigare arbetde han som barnläkare på ett sjukhus​ i Bafata, Guinea-Bissau. 

Hella Hultin i Jemen
Jemen

Hella Hultin

Kirurg
Jemen

Kirurg

Hella Hultin är kirurg. Det här är hennes tredje uppdrag för Läkare Utan Gränser. Den här gången ska jobba på ett litet landsortssjukhus uppe i bergen i Khamir, Jemen.

Johanna Lönn i Sydsudan
Sydsudan

Johanna Lönn

Sjuksköterska
Sydsudan

Sjuksköterska

Johanna Lönn är sjuksköterska. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. Under sju månader arbetade hon på en tuberkulosavdelning på sjukhuset i flyktinglägret i Bentiu, Sydsudan. 

Anna Blideman sjuksköterska bloggar från Haiti
Irak

Anna Blideman

Sjuksköterska
Irak

Sjuksköterska

Anna Blideman är sjuksköterska och ute på sitt andra uppdrag för Läkare Utan Gränser i Kirkuk, Irak. Där arbetar hon på en klinik i ett flyktingläger.

Jenny Gustafsson, sjuksköterska, bloggar från Serbien
Serbien

Jenny Gustafsson

Sjuksköterska
Serbien

Sjuksköterska

Jenny Gustafsson är sjuksköterska. Från slutet av januari till början av mars arbetar Jenny som sjuksköterska och medicinsk samordnare för vårt projekt i Presevo i Serbien.

Anna Sjöblom arbetar som medicinsk koordinator i Idomeni, Grekland
Grekland

Anna Sjöblom

Koordinator
Grekland

Koordinator

Anna Sjöblom är utbildad sjuksköterska och anställd som medicinsk humanitär rådgivare för Läkare Utan Gränser i Sverige. Under tre veckor arbetade hon som sjuksköterska och medicinsk samordnare för vårt projekt i Idomeni, Grekland.

Zimbabwe

Ann Sellberg

Läkare
Zimbabwe

Läkare

Ann Sellberg är läkare och arbetar med barn och ungdomar med hiv. Kliniken hon arbetar på ligger i en förort till Harare , Zimbabwe, och tar emot runt 10 000 patienter.