Hoppa till huvudinnehåll

Året i bilder

Publicerad 24 december 2016
En familj vadar i skymningen genom träskmarkerna i delstaten Unity, Sydsudan. De försöker ta sig till ön Kok, där det är relativt säkert och fler än 2 000 människor sökt skydd i den pågående konflikten.
Foto: Dominic Nahr

Den som blickar tillbaka på 2016 tänker säkert på tumultartade politiska händelser, en hårdare attityd mot flyktingar och förödande konflikter världen över. Men när vi tittar igenom våra mer än 10 000 bilder som tagits under året träder också en annan verklighet fram.

Klicka dig igenom bildspelet ovanför och ta del av några av de människorna och ögonblicken vi fångade. 

Du ser det i ögonen hos våra beslutsamma team i Sydsudan, Jemen och Syrien. Du ser det i ansiktet på de som räddades på Medelhavet. Du ser det i det ömma ögonblicket mellan en mor och hennes sjuka dotter i Nigeria. Den finns där, den okuvliga andan av överlevnad och omsorg som segrat under 2016.

Under hela året har våra fotografer stått tätt intill våra läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, logistiker och annan personal. De har varit där för att dokumentera det som sker. Men inte bara det arbete som våra engagerade team utför utan också varje enskild berättelse och människa.

I varje fotografi finns både en personlig berättelse och en historia som ledde fram till just det ögonblicket. Du som sett bilderna och tagit del av berättelserna har valt att inte titta bort och blunda för den verklighet som många människor möter välden över. Det är vi tacksamma för.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva