Hoppa till huvudinnehåll

Ballongterapi

Publicerad 24 maj 2017
Här får jag möjlighet att visa upp mina kunskaper i ballonghundar.
Foto: Johanna Lönn
Här får jag möjlighet att visa upp mina kunskaper i ballonghundar.

De flesta som kommer till vår tuberkulosmottagning är barn. Det är ingen rolig behandling att ta, så vi gör vad vi kan för att muntra upp barnen när de kommer hit. 

Ett av sätten vi använder oss av brukar vi skämtsamt kalla BTT- ballon treatment therapy. Vi tycker att det är minst lika viktigt att den delen av behandlingen inte avbryts som den riktiga tuberkulosbehandlingen!

Vi hade fått ett paket med ballonger skickat till oss som man kan göra figurer av. Så idag fick jag användning av mina kreativa egenskaper när jag producerade ballonghundar på löpande band. Det visar verkligen att all ens kunskap och alla färdigheter man har kan komma till nytta i fält!

Läkare utan gränser samarbetar med flera andra aktörer inne i lägret när det kommer till tuberkulosbehandling. Vi kan erbjuda sjukhusvård på vår tuberkulosavdelning för de patienter som är väldigt sjuka och behöver mer vård. För de patienter som är mer stabila har vi också en öppenvårdsmottagning dit patienterna kommer för att få sina mediciner. Behandlingen är lång och många gånger är bieffekterna tuffa. Till vår hjälp har vi två rådgivare, John och Jeremiah, som hjälper till att motivera patienterna att fortsätta behandlingen.

Läs hela Johanna Lönns blogg från Sydsudan.