Hoppa till huvudinnehåll

ENORMA BEHOV KRÄVER MER RESURSER

Publicerad 3 september 2014
En medarbetare med skyddsutrustning på vårt ebolacenter i Monrovia, Liberia.
Foto: Caroline van Nespen.

Genom att stödja vår akutfond ser du till att vi kan bistå dem som behöver oss just nu. I Västafrika, Irak, Syrien, Gaza, Centralafrikanska republiken (CAR) och Sydsudan.

En död manskropp sitter stelnad i en stol på en gata i Monrovia – ingen vågar röra kroppen av rädsla att smittas av ebola. En man avrättas i baksätet på en bil i Bangui, kroppen dumpas i ett dike.  Ett barn dör i läger i Sydsudan, där flyktingar sover stående eftersom avloppsvattnet når knähöjd.

Allt dett är rapporter från vår personal på plats. Hemska öden som är svåra att ta till sig. Men de berättar också om 19-åriga Hawa som överlevde ebola och som nu kan ta hand om sin dotter. Och om 16-åriga Alma som med sin familj flytt stridigheter i Irak och nu får hjälp av våra psykologer att bearbeta sina upplevelser.

Det de alla har gemensamt är att de är drabbade av humanitära katastrofer som inträffar just nu. Samtidigt. Och som dränerar våra resurser.

För idag är inte problemet bara den ena eller andra krisen – utan även själva antalet. Behoven är enorma och vi behöver din hjälp för att kunna möta dem.

Samtidigt som ebola sprider sig alltmer okontrollerat i Västafrika, rapporterar vår personal om extrema grymheter i Irak och Syrien. Detta medan befolkningen i Gaza lider fortsatt brist på sjukvård.

Dessa kriser får stor uppmärksamhet i media. Men i det tysta pågår dessutom humanitära kriser i bland annat Centralafrikanska republiken (CAR) och Sydsudan.

Genom att stödja vår akutfond ser du till att vi kan finnas på plats i alla dessa kriser för att bistå dem som behöver oss nu.

 

Till akutfonden

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva