Hoppa till huvudinnehåll

Följ med oss i fält – 2015 i ett nötskal

Publicerad 23 maj 2016
Foto: Alessandro Penso
Vår digitala årsredovisning tar dig på en resa genom 2015, våra största utmaningar och framgångar i vårt humanitära arbete.

Brutala konflikter, attacker mot sjukhus och människor som riskerade livet på vägen till Europa. De humanitära behoven var stora under 2015 och året innehöll många utmaningar. Låt oss lotsa dig genom fjolåret.

2015 utmärktes främst av attacker mot sjukvårdsinrättningar och brutala konflikter med enorma behov av humanitär hjälp. Det gäller Sydsudan och Centralafrikanska republiken där våra kliniker vid flera tillfällen utsattes för attacker och plundring.

Det gäller förstås även Syrien. Med tanke på de enorma behoven borde Syrien vara den största insatsen någonsin i vår 45-åriga historia. Men säkerhetsläget gör detta omöjligt. Istället var vi hänvisade till att arbeta i grannländerna eller indirekt genom stödet till sjukhus inne i Syrien.

En annan utmaning var flyktingkrisen. Vi trappade upp vår insats till en högre nivå än någonsin tidigare i Europa. Det är ombord på ett av våra tre räddningsfartyg på Medelhavet på vår resa genom året 2015 börjar. Läs om, upplev och följ med vårt humanitära arbete i vår digitala årsredovisning.

 

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Via På plats får du våra senaste nyheter och de viktigaste berättelserna direkt till din inkorg.

Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden och är självklart helt kostnadsfritt.

En skadad patient flyttas från ambulansbår till en säng ombord på Läkare Utan Gränsers medicinska tåg

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare