Hoppa till huvudinnehåll

Följ med oss i fält – 2015 i ett nötskal

Publicerad 23 maj 2016
Vår digitala årsredovisning tar dig på en resa genom 2015, våra största utmaningar och framgångar i vårt humanitära arbete.
Foto: Alessandro Penso

Brutala konflikter, attacker mot sjukhus och människor som riskerade livet på vägen till Europa. De humanitära behoven var stora under 2015 och året innehöll många utmaningar. Låt oss lotsa dig genom fjolåret.

2015 utmärktes främst av attacker mot sjukvårdsinrättningar och brutala konflikter med enorma behov av humanitär hjälp. Det gäller Sydsudan och Centralafrikanska republiken där våra kliniker vid flera tillfällen utsattes för attacker och plundring.

Det gäller förstås även Syrien. Med tanke på de enorma behoven borde Syrien vara den största insatsen någonsin i vår 45-åriga historia. Men säkerhetsläget gör detta omöjligt. Istället var vi hänvisade till att arbeta i grannländerna eller indirekt genom stödet till sjukhus inne i Syrien.

En annan utmaning var flyktingkrisen. Vi trappade upp vår insats till en högre nivå än någonsin tidigare i Europa. Det är ombord på ett av våra tre räddningsfartyg på Medelhavet på vår resa genom året 2015 börjar. Läs om, upplev och följ med vårt humanitära arbete i vår digitala årsredovisning.

 

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare