Hoppa till huvudinnehåll

Följ med oss i fält – 2015 i ett nötskal

Publicerad 23 maj 2016
Vår digitala årsredovisning tar dig på en resa genom 2015, våra största utmaningar och framgångar i vårt humanitära arbete.
Foto: Alessandro Penso

Brutala konflikter, attacker mot sjukhus och människor som riskerade livet på vägen till Europa. De humanitära behoven var stora under 2015 och året innehöll många utmaningar. Låt oss lotsa dig genom fjolåret.

2015 utmärktes främst av attacker mot sjukvårdsinrättningar och brutala konflikter med enorma behov av humanitär hjälp. Det gäller Sydsudan och Centralafrikanska republiken där våra kliniker vid flera tillfällen utsattes för attacker och plundring.

Det gäller förstås även Syrien. Med tanke på de enorma behoven borde Syrien vara den största insatsen någonsin i vår 45-åriga historia. Men säkerhetsläget gör detta omöjligt. Istället var vi hänvisade till att arbeta i grannländerna eller indirekt genom stödet till sjukhus inne i Syrien.

En annan utmaning var flyktingkrisen. Vi trappade upp vår insats till en högre nivå än någonsin tidigare i Europa. Det är ombord på ett av våra tre räddningsfartyg på Medelhavet på vår resa genom året 2015 börjar. Läs om, upplev och följ med vårt humanitära arbete i vår digitala årsredovisning.

Läkare Utan Gränsers digitala årsredovisning 2015

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva