Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

GODELS KUNDER STÖDJER VÅRT ARBETE I LANKIEN MED 1 600 000 KRONOR

Publicerad 20 april 2015
Stefan Liljegren (vänster) tog emot vår check på 1,6 miljoner kronor under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll.
Stefan Liljegren (vänster) tog emot vår check på 1,6 miljoner kronor under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll.

Under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll delades vinsten på 7 992 441 miljoner kronor ut. Det är som vanligt företagets kunder som väljer hur årets vinst ska fördelas. I år fick vi ett stöd på 1,6 miljoner kronor till vårt arbete i Lankien, Sydsudan.

Lankien som ligger i staten Jonglei i Sydsudan har drabbats svårt av konflikterna i området. Den statliga sjukvården är ytterst begränsad och som enda aktör på plats erbjuder Läkare Utan Gränser vård via det lokala sjukhuset, en vårdcentral, samt genom mobila team. Många människor har flytt ut i ödemarken för att komma undan oroligheterna vilket har lett till ett drastiskt stigande antal fall av malaria, luftvägsinfektioner och diarré.  Våra team har mellan januari och mars i år utfört 167 207 konsultationer i Sydsudan varav drygt 62 000 av patienterna var barn.
 
Läs mer om vårt samarbete och projektet i Lankien på GodEls hemsida.
 
Läs mer om situationen och våra andra projekt i Sydsudan här. 
 
Ett stort och varmt tack till GodEl för att ni är med oss i vårt arbete!              
 

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva