Hoppa till huvudinnehåll

GODELS KUNDER STÖDJER VÅRT ARBETE I LANKIEN MED 1 600 000 KRONOR

Publicerad 20 april 2015
Stefan Liljegren (vänster) tog emot vår check på 1,6 miljoner kronor under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll.
Stefan Liljegren (vänster) tog emot vår check på 1,6 miljoner kronor under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll.

Under GodEls tackkväll och tioårsjubileum i onsdagskväll delades vinsten på 7 992 441 miljoner kronor ut. Det är som vanligt företagets kunder som väljer hur årets vinst ska fördelas. I år fick vi ett stöd på 1,6 miljoner kronor till vårt arbete i Lankien, Sydsudan.

Lankien som ligger i staten Jonglei i Sydsudan har drabbats svårt av konflikterna i området. Den statliga sjukvården är ytterst begränsad och som enda aktör på plats erbjuder Läkare Utan Gränser vård via det lokala sjukhuset, en vårdcentral, samt genom mobila team. Många människor har flytt ut i ödemarken för att komma undan oroligheterna vilket har lett till ett drastiskt stigande antal fall av malaria, luftvägsinfektioner och diarré.  Våra team har mellan januari och mars i år utfört 167 207 konsultationer i Sydsudan varav drygt 62 000 av patienterna var barn.
 
Läs mer om vårt samarbete och projektet i Lankien på GodEls hemsida.
 
Läs mer om situationen och våra andra projekt i Sydsudan här. 
 
Ett stort och varmt tack till GodEl för att ni är med oss i vårt arbete!              
 

Kvinna i Läkare Utan Gränser t-shirt öppnar ett paket

För att vara där vi behövs, behöver vi dig

Vi är på plats i krig, kriser och naturkatastrofer. Klädda i enkla t-shirts når vi fram med livräddande vård till människors som annars lämnas utan. Vi gör det för att det behövs, och vi gör det tillsammans. Välkommen att bli en av oss idag!
Bli månadsgivare