Hoppa till huvudinnehåll

GodEls kunder stödjer vårt arbete i Sydsudan med 950 000 kronor

Publicerad 21 april 2016
Läkare Utan Gränsers ordförande Katrin Kisswani vid GodEls tackkväll.
Foto: Läkare Utan Gränser

Under GodEls årliga tackkväll i onsdags delades åtta miljoner kronor ut till åtta olika organisationer. Företagets kunder valde att skänka 950 000 kronor till vårt livräddande arbete i Lankien, Sydsudan. 

Konflikten i Sydsudan har pågått i över två år vilket har haft en stor påverkan på befolkningen och utsatt de allra mest sårbara för stora risker. Till följd av striderna i landet råder akut behov av humanitär hjälp och avsaknaden av ett fungerande sjukvårdssystem har lämnat människor utan livsviktig sjukvård.

Jongleiprovinsen i nordöstra Sydsudan är ett av de områden där konflikten har slagit hårdast mot befolkningen. Med stöd från GodEls kunder ger Läkare Utan Gränser vård vid Lankiensjukhuset samt genom mobila team i norra Jonglei

– Ett varm tack till alla GodEls kunder som bidrar till vårt arbete i Lankien. Tack vare er kan vi ge livsnödvändig sjukvård till en befolkning som är hårt drabbad av våld, undernäring och epidemier, säger Katrin Kisswani, ordförande för Läkare Utan Gränser.

Sedan samarbetet med GodEl inleddes 2008 har företagets kunder skänkt 8,9miljoner kronor till vårt arbete i Lankien.

Läs mer om samarbetet på GodEls hemsida

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva