Hoppa till huvudinnehåll

GodEls kunder stödjer vårt arbete i Sydsudan med 950 000 kronor

Publicerad 21 april 2016
Läkare Utan Gränsers ordförande Katrin Kisswani vid GodEls tackkväll.
Foto: Läkare Utan Gränser

Under GodEls årliga tackkväll i onsdags delades åtta miljoner kronor ut till åtta olika organisationer. Företagets kunder valde att skänka 950 000 kronor till vårt livräddande arbete i Lankien, Sydsudan. 

Konflikten i Sydsudan har pågått i över två år vilket har haft en stor påverkan på befolkningen och utsatt de allra mest sårbara för stora risker. Till följd av striderna i landet råder akut behov av humanitär hjälp och avsaknaden av ett fungerande sjukvårdssystem har lämnat människor utan livsviktig sjukvård.

Jongleiprovinsen i nordöstra Sydsudan är ett av de områden där konflikten har slagit hårdast mot befolkningen. Med stöd från GodEls kunder ger Läkare Utan Gränser vård vid Lankiensjukhuset samt genom mobila team i norra Jonglei

– Ett varm tack till alla GodEls kunder som bidrar till vårt arbete i Lankien. Tack vare er kan vi ge livsnödvändig sjukvård till en befolkning som är hårt drabbad av våld, undernäring och epidemier, säger Katrin Kisswani, ordförande för Läkare Utan Gränser.

Sedan samarbetet med GodEl inleddes 2008 har företagets kunder skänkt 8,9miljoner kronor till vårt arbete i Lankien.

Läs mer om samarbetet på GodEls hemsida

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva