Hoppa till huvudinnehåll

GodEls kunder stödjer vårt arbete i Sydsudan med 950 000 kronor

Publicerad 21 april 2016
Foto: Läkare Utan Gränser
Läkare Utan Gränsers ordförande Katrin Kisswani vid GodEls tackkväll.

Under GodEls årliga tackkväll i onsdags delades åtta miljoner kronor ut till åtta olika organisationer. Företagets kunder valde att skänka 950 000 kronor till vårt livräddande arbete i Lankien, Sydsudan. 

Konflikten i Sydsudan har pågått i över två år vilket har haft en stor påverkan på befolkningen och utsatt de allra mest sårbara för stora risker. Till följd av striderna i landet råder akut behov av humanitär hjälp och avsaknaden av ett fungerande sjukvårdssystem har lämnat människor utan livsviktig sjukvård.

Jongleiprovinsen i nordöstra Sydsudan är ett av de områden där konflikten har slagit hårdast mot befolkningen. Med stöd från GodEls kunder ger Läkare Utan Gränser vård vid Lankiensjukhuset samt genom mobila team i norra Jonglei

– Ett varm tack till alla GodEls kunder som bidrar till vårt arbete i Lankien. Tack vare er kan vi ge livsnödvändig sjukvård till en befolkning som är hårt drabbad av våld, undernäring och epidemier, säger Katrin Kisswani, ordförande för Läkare Utan Gränser.

Sedan samarbetet med GodEl inleddes 2008 har företagets kunder skänkt 8,9miljoner kronor till vårt arbete i Lankien.

Läs mer om samarbetet på GodEls hemsida

Kvinna i Läkare Utan Gränser t-shirt öppnar ett paket

För att vara där vi behövs, behöver vi dig

Vi är på plats i krig, kriser och naturkatastrofer. Klädda i enkla t-shirts når vi fram med livräddande vård till människors som annars lämnas utan. Vi gör det för att det behövs, och vi gör det tillsammans. Välkommen att bli en av oss idag!
Bli månadsgivare