Hoppa till huvudinnehåll

GodEls kunder stödjer vårt arbete i Sydsudan med 950 000 kronor

Publicerad 21 april 2016
Foto: Läkare Utan Gränser
Läkare Utan Gränsers ordförande Katrin Kisswani vid GodEls tackkväll.

Under GodEls årliga tackkväll i onsdags delades åtta miljoner kronor ut till åtta olika organisationer. Företagets kunder valde att skänka 950 000 kronor till vårt livräddande arbete i Lankien, Sydsudan. 

Konflikten i Sydsudan har pågått i över två år vilket har haft en stor påverkan på befolkningen och utsatt de allra mest sårbara för stora risker. Till följd av striderna i landet råder akut behov av humanitär hjälp och avsaknaden av ett fungerande sjukvårdssystem har lämnat människor utan livsviktig sjukvård.

Jongleiprovinsen i nordöstra Sydsudan är ett av de områden där konflikten har slagit hårdast mot befolkningen. Med stöd från GodEls kunder ger Läkare Utan Gränser vård vid Lankiensjukhuset samt genom mobila team i norra Jonglei

– Ett varm tack till alla GodEls kunder som bidrar till vårt arbete i Lankien. Tack vare er kan vi ge livsnödvändig sjukvård till en befolkning som är hårt drabbad av våld, undernäring och epidemier, säger Katrin Kisswani, ordförande för Läkare Utan Gränser.

Sedan samarbetet med GodEl inleddes 2008 har företagets kunder skänkt 8,9miljoner kronor till vårt arbete i Lankien.

Läs mer om samarbetet på GodEls hemsida

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare