Hoppa till huvudinnehåll

Jemen: Vi tvingas stänga projekt efter attack

Publicerad 3 oktober 2018
Foto: Läkare Utan Gränser
Vår vårdinrättning i Qatabah, i Ad Dhale-provinsen, är ett av projekten som har stängts efter attacken.

I måndags attackerades vår personalbostad i Ad Dhale-provinsen i södra Jemen med en sprängladdning. Ingen skadades i attacken. Vi har evakuerat våra medarbetare och tvingats avbryta våra medicinska projekt i Ad Dhale-provinsen.

Säkerhetsläget är allvarligt. Detta är andra gången under den senaste veckan som bostaden blivit attackerad.

Läkare Utan Gränser var en av väldigt få humanitära organisationer som tillhandahöll sjukvård i Ad Dahle-provinsen. Efter attacken kommer tusentals människor stå utan tillgång till medicinsk och humanitär hjälp.

Att attackera civila är förbjudet enligt internationell humanitär rätt. Vi uppmanar de stridande parterna och väpnade grupper att respektera humanitära och medicinska insatser.

Läkaren Cecilia Assarsson arbetade i Jemen tidigare i år:

Läkare Utan Gränser har arbetat i Ad Dhale-provinsen sedan 2011 i distrikten Ad Dahle, Qatabah, Al Azariq och Damt. Vi driver 15 sjukhus och vårdcentraler och stöttar ytterligare 16 vårdinrättningar i Jemen.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare