Hoppa till huvudinnehåll

NIO MÅNADER SEDAN KIDNAPPNING

Publicerad 13 juli 2012

Idag är det nio månader sedan våra spanska kollegor Blanca och Montserrat kidnappades under ett hjälpuppdrag i flyktinlägret Dadaab, Kenya. Våra tankar går till deras anhöriga och familjer. Vi gör allt vi kan för att få till en säker frigivning.

Det var den 13 oktober förra året som de två hjälparbetarna kidnappades i flyktinglägret Dadaab i Kenya när de arbetade med att ge humanitär hjälp till somaliska flyktingar. Vi uppmanar nu alla somalier – diasporan, lokala ledare och, i synnerhet, de myndigheter som kontrollerar de områden i Somalia där våra kidnappade kollegor befinner sig – att göra allt de kan för att Blanca och Montserrat ska frigivas på ett säkert sätt.

Här kan du läsa mer om kidnappningen; 
artikel från oktober 2011,
artikel från januari 2012. 

Relaterade nyheter

I Kenya arbetar vi bland annat med patienter som har hiv/aids och personer som utsatts för sexuellt våld.
Kenya

Mötet med lilla Beatrice

"Dagen efter började Beatrice må allt sämre, men vi förstod inte varför. Hon hade ingen feber men hon var mer irriterad och sov större delen av tiden."
– Eamonn Faller, läkare i Kenya.

Slumorådet Kibera, Kenya.
Kenya

Vi lämnar över vårt projekt i Kibera

Efter 20 år i kåkstaden Kibera, Kenya, har situationen för de boende stabiliserats. Därför lämnar vi nu över vårt projekt i Kibera till hälsomyndigheterna och andra organisationer.

Mellan januari och februari 2017 föddes 737 barn på Mrima vårdcentral i Likoni, Kenya, varav 143 förlöstes med kejsarsnitt.
Kenya

Livräddande vård till mödrar och spädbarn i Kenya

40 procent av kvinnorna i Kenya föder inte sina barn på någon form av vårdinrättning. På vårdcentralen i Likoni arbetar vi så att kvinnor med komplikationer under graviditeten kan föda säkert och kostnadsfritt.