Hoppa till huvudinnehåll

Just nu har vi vissa tekniska problem. Det innebär att det kan ta upp till 30 minuter innan du får ditt bekräftelsemejl efter att du har gett din gåva. 

NY GENERALSEKRETERARE FÖR LÄKARE UTAN GRÄNSER

Publicerad 12 december 2014
Mari Mörth
Mari Mörth

Mari Mörth blir ny generalsekreterare för Läkare Utan Gränser. Hon tillträder tjänsten den 1 juni nästa år.

– Jag hyser stor respekt för det viktiga och professionella arbete som Läkare Utan Gränser utför i fält. Jag inspireras också av organisationens fokus på humanitära principer, säger Mari Mörth.

Mari Mörth är idag humanitär chef på Rädda Barnen. Hon har lång erfarenhet av påverkansarbete och samordning av organisationens katastrofinsatser. Hon har också varit delaktig i utvecklingen av Rädda Barnen internationellt. 
 
Mari Mörth har genomfört fältuppdrag i en rad länder. Som Rädda Barnens representant under den väpnade konflikten i Elfenbenskusten arbetade hon med att förstärka skyddet för barn i krissituationer. Tidigare har hon arbetat för FN i Rwanda, för Organisationen för säkerhet och samarbete (OSSE) på Balkan och för Kvinna till Kvinna i Mellanöstern.
 
- Läkare Utan Gränser jobbar idag i en värld där många humanitära kriser pågår samtidig och där allt fler människor saknar tillgång till sjukvård. Det svenska kontoret har vuxit mycket de senaste åren, när det gäller rekrytering av fältarbetare, kommunikation och insamling. Utmaningen framåt handlar om att befästa positionen både i Sverige och internationellt så att vi kan göra ännu mera nytta för våra patienter, säger Läkare Utan Gränsers ordförande Monika Oswaldsson.
 
Mari Mörth tillträder den 1 juni 2015. Hon tar över efter Johan Mast, som lett organisationen sedan 2010. 

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva