Hoppa till huvudinnehåll

NY JORDBÄVNING SKAKAR NEPAL

Publicerad 13 maj 2015
Våra team når ut med förnödenheter till Gorhka-distriket. Foto: Dan Sermand/MSF
Våra team når ut med förnödenheter till Gorhka-distriket. Foto: Dan Sermand/MSF

Igår, den 12 maj, drabbades Nepal av ytterligare en jordbävning som uppmätte 7,3 på Richterskalan och vars epicentrum var 80 kilometer öster om Katmandu i Dolaka-distriket.

Våra team på plats undersöker nu behoven i Dolaka och Bhaktapur samt besöker sjukhusen i Katmandu för att se vilka insatser som behövs.

Den första jordbävningen som inträffade den 25 april, orsakade stor förödelse och över 8 000 människor dog.

– Det nya skalvet förvärrar en allvarlig situation och gör det svårare att nå drabbade. Vi förstärker nu vår akutinsats och ser över situationen för att kunna svar på de behov som har uppkommit, säger Dan Sermand, landansvarig i Nepal.

De senaste två veckorna har våra team tillhandahållit sjukvård, delat ut mat och förnödenheter i avlägsna byar som drabbades av det första skalvet. Vi har också satt upp ett uppblåsbart fältsjukhus i Arughat i Gorkha-distriktet.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva