Hoppa till huvudinnehåll

NY JORDBÄVNING SKAKAR NEPAL

Publicerad 13 maj 2015
Våra team når ut med förnödenheter till Gorhka-distriket. Foto: Dan Sermand/MSF
Våra team når ut med förnödenheter till Gorhka-distriket. Foto: Dan Sermand/MSF

Igår, den 12 maj, drabbades Nepal av ytterligare en jordbävning som uppmätte 7,3 på Richterskalan och vars epicentrum var 80 kilometer öster om Katmandu i Dolaka-distriket.

Våra team på plats undersöker nu behoven i Dolaka och Bhaktapur samt besöker sjukhusen i Katmandu för att se vilka insatser som behövs.

Den första jordbävningen som inträffade den 25 april, orsakade stor förödelse och över 8 000 människor dog.

– Det nya skalvet förvärrar en allvarlig situation och gör det svårare att nå drabbade. Vi förstärker nu vår akutinsats och ser över situationen för att kunna svar på de behov som har uppkommit, säger Dan Sermand, landansvarig i Nepal.

De senaste två veckorna har våra team tillhandahållit sjukvård, delat ut mat och förnödenheter i avlägsna byar som drabbades av det första skalvet. Vi har också satt upp ett uppblåsbart fältsjukhus i Arughat i Gorkha-distriktet.

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva