Hoppa till huvudinnehåll

Paediatric Days på Karolinska sjukhuset

Publicerad 23 september 2016
Foto: Tristan Pfund/Läkare Utan Gränser

I dag och i morgon arrangerar vi Läkare Utan Gränsers första "Paediatric Days". Fokus kommer att vara på neonatologi och pediatrik.

Konferensen streamas live.

Nyfödda, barn och unga utgör en stor del av de patienter vi möter världen över. Men på de platser där vi arbetar finns ofta begränsade resurser dedikerade åt pediatrik och endast några få barnläkare och barnsjuksköterskor tillgängliga.

2008 inrättade Läkare Utan Gränser en arbetsgrupp för att höja kvaliteten på barnsjukvård där vi arbetar. Sedan dess har nya riktlinjer tagits fram och en pediatrisk utbildning erbjuds nu flera gånger per år. Trots dessa framsteg finns det fortfarande en enorma behov att tillgodose.

Vi vill bidra till att höja kvaliteten på pediatrik där vi arbetar. "Paediatric Days" är ett initiativ från Läkare Utan Gränsers internationella pediatriska arbetsgrupp och kommer att äga rum i Stockholm 23 - 24 september på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Kvinna i Läkare Utan Gränser t-shirt öppnar ett paket

För att vara där vi behövs, behöver vi dig

Vi är på plats i krig, kriser och naturkatastrofer. Klädda i enkla t-shirts når vi fram med livräddande vård till människors som annars lämnas utan. Vi gör det för att det behövs, och vi gör det tillsammans. Välkommen att bli en av oss idag!
Bli månadsgivare