Hoppa till huvudinnehåll

Ramadan – en tid av givmildhet

Publicerad 7 juni 2016
Foto: Paula Bronstein/Getty Reportage
Sjuksköterskan Cindy matar en undernärd pojke med en nötbaserad kräm med hög andel proteiner, vitaminer och mineraler.

Nu börjar ramadan. En tid då många tänker på de människorna som har det sämre ställt. Du kan stötta vårt arbete i 70 länder runtom i världen och hjälpa oss att rädda liv och lindra nöd.

Ramadan är en tid av omtanke och givmildhet. Då väljer många att stötta utsatta människor exempelvis genom att bli månadsgivare för Läkare Utan Gränser.

– Det pågår många humanitära kriser just nu. Situationen för flyktingar i Europa är ovärdig och vi ser hur människor riskerar livet på Medelhavet varje dag. I Syrien, Jemen och Sydsudan är befolkningen hårt drabbad av konflikterna och saknar dessutom i stor utsträckning tillgång till sjukvård, säger Mari Mörth, generalsekreterare på Läkare Utan Gränser i Sverige.

– Vi är glada över varje givare som stödjer oss för att vi ska kunna göra skillnad. Det gör att våra team i fält kan operera de skadade, ge medicin till de sjuka och vaccinera barn i förebyggande syfte.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare blir du en grundpelare i vårt arbete för att rädda liv och lindra nöd eftersom du möjliggör att vi kan vara på plats snabbt i katastrofer för att ge livsviktig vård till de som behöver den mest.

Så kan du bli månadsgivare online

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Via På plats får du våra senaste nyheter och de viktigaste berättelserna direkt till din inkorg.

Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden och är självklart helt kostnadsfritt.

En skadad patient flyttas från ambulansbår till en säng ombord på Läkare Utan Gränsers medicinska tåg

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare