Hoppa till huvudinnehåll

Ramadan – en tid av givmildhet

Publicerad 7 juni 2016
Sjuksköterskan Cindy matar en undernärd pojke med en nötbaserad kräm med hög andel proteiner, vitaminer och mineraler.
Foto: Paula Bronstein/Getty Reportage

Nu börjar ramadan. En tid då många tänker på de människorna som har det sämre ställt. Du kan stötta vårt arbete i 70 länder runtom i världen och hjälpa oss att rädda liv och lindra nöd.

Ramadan är en tid av omtanke och givmildhet. Då väljer många att stötta utsatta människor exempelvis genom att bli månadsgivare för Läkare Utan Gränser.

– Det pågår många humanitära kriser just nu. Situationen för flyktingar i Europa är ovärdig och vi ser hur människor riskerar livet på Medelhavet varje dag. I Syrien, Jemen och Sydsudan är befolkningen hårt drabbad av konflikterna och saknar dessutom i stor utsträckning tillgång till sjukvård, säger Mari Mörth, generalsekreterare på Läkare Utan Gränser i Sverige.

– Vi är glada över varje givare som stödjer oss för att vi ska kunna göra skillnad. Det gör att våra team i fält kan operera de skadade, ge medicin till de sjuka och vaccinera barn i förebyggande syfte.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare blir du en grundpelare i vårt arbete för att rädda liv och lindra nöd eftersom du möjliggör att vi kan vara på plats snabbt i katastrofer för att ge livsviktig vård till de som behöver den mest.

Så kan du bli månadsgivare online

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva