Hoppa till huvudinnehåll

Ramadan – en tid av givmildhet

Publicerad 7 juni 2016

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Sjuksköterskan Cindy matar en undernärd pojke på sjukhuset i Lashkar Gah, Afghanistan.

Sjuksköterskan Cindy matar en undernärd pojke med en nötbaserad kräm med hög andel proteiner, vitaminer och mineraler.

Nu börjar ramadan. En tid då många tänker på de människorna som har det sämre ställt. Du kan stötta vårt arbete i 70 länder runtom i världen och hjälpa oss att rädda liv och lindra nöd.

Ramadan är en tid av omtanke och givmildhet. Då väljer många att stötta utsatta människor exempelvis genom att bli månadsgivare för Läkare Utan Gränser.

– Det pågår många humanitära kriser just nu. Situationen för flyktingar i Europa är ovärdig och vi ser hur människor riskerar livet på Medelhavet varje dag. I Syrien, Jemen och Sydsudan är befolkningen hårt drabbad av konflikterna och saknar dessutom i stor utsträckning tillgång till sjukvård, säger Mari Mörth, generalsekreterare på Läkare Utan Gränser i Sverige.

– Vi är glada över varje givare som stödjer oss för att vi ska kunna göra skillnad. Det gör att våra team i fält kan operera de skadade, ge medicin till de sjuka och vaccinera barn i förebyggande syfte.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare blir du en grundpelare i vårt arbete för att rädda liv och lindra nöd eftersom du möjliggör att vi kan vara på plats snabbt i katastrofer för att ge livsviktig vård till de som behöver den mest.

Så kan du bli månadsgivare online

Du kan även bli månadsgivare genom via sms. SMS:a MÅNAD100 så skänker du 100 kronor i månaden till vårt livräddande arbete.

Ramadan karim!

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Kriget i Syrien har drivit miljontals människor på flykt. Krisen orsakar ett desperat behov av livräddande humanitära insatser.

Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Ett av våra räddningsteam närmar sig en flyktingbåt för att ta personerna till räddningsfartyget MY Phoenix.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.