Hoppa till huvudinnehåll

Sju års väntan är över!

Publicerad 7 juli 2017
Tautvydas "Totte" Rindzevicius
Foto: Totte Rindzevicius/Läkare Utan Gränser
Tautvydas "Totte" Rindzevicius på uppdrag som elektriker i Nigeria.

Jag har precis skrivit på ett kontrakt med Läkare Utan Gränser! Det här har jag längtat efter sedan jag lade märke till organisationen för första gången efter jordbävningen i Haiti 2010. Alla som arbetade för organisationen var hjältar i mina ögon då. Nu kan jag pusta ut… Äntligen är jag en av dem!

Med ett leende upp till öronen och full av förväntan rusar jag genom Stockholm till Nigerias ambassad. Att hämta passet och att ha ett samtal är det enda som är kvar att göra innan jag skall resa iväg.

Imorgon åker jag iväg till Bryssel. Fram till dess har jag under några dagar gjort det jag verkligen vill och tycker om. Som att gå på fysträningar med motocrossvänner, spela fotboll, träffa vänner och titta på Champions League i fotboll.

Som liten var jag helt bestämd att jag kommer ge upp allt för att ha möjligheten att hjälpa människor i nöd. Har denna dag verkligen kommit?

Packningen blev väldigt liten och enkel. Fyra timmar innan avresa fyllde jag ryggsäcken med massa shorts och t-shirts. Samt alla presenter till folk som väntar på mig där nere. Snus, choklad och ost! Det är uppenbarligen de tre sakerna man inte borde lämna Sverige utan!

Hur kommer det bli och hur kommer det att kännas när jag väl kommer dit? Antar att jag får reda på det snart – det blir minst sagt spännande. Hoppas ni följer med mig på resan.