Hoppa till huvudinnehåll

Sparare gav 1,2 miljoner till vårt arbete

Publicerad 12 februari 2016
Tomas Hedberg överlämnar checken på 1,2 miljoner till Katharina Ervanius från Läkare Utan Gränser.

Idag får vi 1,2 miljoner kronor från spararna i Swedbanks Humanfond. Pengarna kommer att användas till att ge livsviktig vård där behoven är som störst. Varmt tack till alla sparare!

Spararna i fonden avstår varje år två procent av sin fondförmögenhet till förmån för ideella organisationer. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i har krav på sig när det gäller miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Under året som gått har spararna totalt skänkt över 43 miljoner kronor, pengar som fördelats mellan 69 olika organisationer. Spararna väljer själva vilken organisation de vill stödja och om inget val görs fördelas pengarna mellan de organisationer som är anslutna till fonden.

”Vi vill tacka alla sparare i Humanfond som bidrar till vårt arbete världen över. Era gåvor gör att vi snabbt kan finnas på plats i krissituationer för att rädda liv.”


säger Katharina Ervanius, Företagsansvarig på Läkare Utan Gränser.
En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare