Hoppa till huvudinnehåll

Stöd till hållbara energilösningar i Sierra Leone

Publicerad 26 september 2018
Foto: Lam Yik Fei
Sata Bobo är en av Läkare Utan Gränsers patienter på mödravårdssjukhuset i Kenema, Sierra Leone.

Vi får 5 miljoner från Postkodlotteriet för att bygga hållbara energilösningar, framförallt med solenergi, på vårt nya barn- och mödravårdssjukhus i Kenema, Sierra Leone. Vi kan även i framtiden använda liknande energisystem i andra projekt. 

Vi står inför de största satsningarna någonsin på förnybar energi inom organisationens historia. Med Postkodlotteriets stöd driver vi ett pilotprojekt för att skapa ett innovativt energisystem som är tillförlitligt, långsiktigt, kostnadseffektivt och miljövänligt.

Energisystemet, ett hybridsystem som till stor del baseras på solenergi, kommer användas på barn- och mödravårdssjukhuset vi bygger i Kenema, Sierra Leone. 

Energisystemet säkrar en hållbar eltillgång på sjukhuset och därmed även ökad kvalitet på vården. Förhoppningen är att systemet framöver kan användas i fler av våra projekt, samt inspirera till fler innovativa lösningar både inom och utanför organisationen.  

Läs mer om Läkare Utan Gränsers innovationsenhet

Läs mer om vårt samarbete med Postkodlotteriet

 

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare