Hoppa till huvudinnehåll

Träffa oss i Almedalen

Publicerad 1 juli 2016
Foto: Läkare Utan Gränser
Vi medverkar självklart i flera seminarier under Almedalsveckan. Kom för att lyssna, diskutera och hjälpa oss att påverka våra politiker!

Nu drar årets Almedalsvecka snart i gång, och Läkare Utan Gränser kommer att ha representanter på plats.

Vi kommer att medverka vid flera seminarier under Almedalsveckan – och vi kommer att lägga stor vikt vid att diskutera globala hälsofrågor och den flyktingkris som just nu pågår i Europa.

Redan under måndagen medverkar vår humanitära rådgivare, Pieter-Jan van Eggermont, på Dag Hammarskjöld Foundations seminarium ”Flyktingkrisen – en regional och global utmaning” för ett samtal runt möjligheterna till samarbete mellan länder för att vi ska få en säker, laglig och ansvarsfull migration. Samtalet kommer också att behandla FN:s flyktingkonvention och hur den fungerar i den situation vi befinner oss i idag.

Vår svenska generalsekreterare Mari Mörth kommer bland annat att medverka under Amnestys seminarium ”EU och Sverige – är asylrätten på väg att försvinna?”, där de länder som stänger sina gränser, och hur det påverkar människor på flykt, är ett av de ämnen som kommer att diskuteras.

Mari Mörth kommer också att medverka på torsdagens seminarium om hur det är att arbeta med att ge sjukvård i konfliktområden där sjukvård attackeras och blir måltavlor. Gå och lyssna på henne: "Sjukvård i skottlinjen – hur återfår vi respekten för krigets lagar?"

Dessutom kommer vi – som alltid – att möta, prata med och försöka påverka våra politiker.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare