Hoppa till huvudinnehåll

Träffa oss i Almedalen

Publicerad 1 juli 2016
Vi medverkar självklart i flera seminarier under Almedalsveckan. Kom för att lyssna, diskutera och hjälpa oss att påverka våra politiker!
Foto: Läkare Utan Gränser

Nu drar årets Almedalsvecka snart i gång, och Läkare Utan Gränser kommer att ha representanter på plats.

Vi kommer att medverka vid flera seminarier under Almedalsveckan – och vi kommer att lägga stor vikt vid att diskutera globala hälsofrågor och den flyktingkris som just nu pågår i Europa.

Redan under måndagen medverkar vår humanitära rådgivare, Pieter-Jan van Eggermont, på Dag Hammarskjöld Foundations seminarium ”Flyktingkrisen – en regional och global utmaning” för ett samtal runt möjligheterna till samarbete mellan länder för att vi ska få en säker, laglig och ansvarsfull migration. Samtalet kommer också att behandla FN:s flyktingkonvention och hur den fungerar i den situation vi befinner oss i idag.

Vår svenska generalsekreterare Mari Mörth kommer bland annat att medverka under Amnestys seminarium ”EU och Sverige – är asylrätten på väg att försvinna?”, där de länder som stänger sina gränser, och hur det påverkar människor på flykt, är ett av de ämnen som kommer att diskuteras.

Mari Mörth kommer också att medverka på torsdagens seminarium om hur det är att arbeta med att ge sjukvård i konfliktområden där sjukvård attackeras och blir måltavlor. Gå och lyssna på henne: "Sjukvård i skottlinjen – hur återfår vi respekten för krigets lagar?"

Dessutom kommer vi – som alltid – att möta, prata med och försöka påverka våra politiker.

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare