Hoppa till huvudinnehåll

Träffa oss i Almedalen 2017

Publicerad 12 juni 2017
Foto: Läkare Utan Gränser
Vi medverkar självklart i flera seminarier under Almedalsveckan. Kom för att lyssna, diskutera och hjälpa oss att påverka våra politiker!

Nu drar årets Almedalsvecka snart i gång, och Läkare Utan Gränser kommer att ha representanter på plats för att diskutera viktiga humanitära frågor.

Vi kommer att medverka vid flera seminarier under Almedalsveckan och lägger stor vikt vid att diskutera humanitära utmaningar, globala hälsofrågor och den flyktingkris som just nu pågår i Europa.

Vår svenska generalsekreterare Mari Mörth kommer att tala på flera seminarier. Hon diskuterar bland annat Sveriges roll i FN:s säkerhetsråd och vad som hittills gjorts kring resolutionen om attacker mot sjukvård. Mari kommer även att delta i en diskussion kring medierapportering om humanitära insatser vid Grant Thorntons seminarium Alternativ fakta och förvrängd mediebild – hur ska ideella sektorn förhålla sig?

Vi håller även två egna seminarier under torsdagen, på Swedavias scen ”Gate Almedalen”. I det första seminariet, Från Afghanistan till Mali – kan humanitära och militära intressen samverka?, diskuterar vi och Svenska Afghanistankommittén humanitär och militär sammanblandning tillsammans med Centerpartiets utrikespolitiska talesperson Kerstin Lundgren.

I vårt andra seminarium, När livet lagts på is – psykisk (o)hälsa hos asylsökande, samtalar vi med vårdexperter, bland annat Ing-Marie Wieselgren från SKL, om hur svensk vård och omsorg bättre kan rustas för att ta hand om asylsökande och bidrar med erfarenhet från vårt projekt för asylsökande i Götene.

Vår medicinska humanitära rådgivare Anna Sjöblom kommer även att delta i ett seminarium om asylrätt och stängda gränser i Europa, som Amnesty anordnar.

Dessutom kommer vi – som alltid – att möta, prata med och försöka påverka våra politiker.

 

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Via På plats får du våra senaste nyheter och de viktigaste berättelserna direkt till din inkorg.

Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång i månaden och är självklart helt kostnadsfritt.

En skadad patient flyttas från ambulansbår till en säng ombord på Läkare Utan Gränsers medicinska tåg

Genom att prenumerera på detta nyhetsbrev godkänner du Läkare Utan Gränsers integritetspolicy.

 

Bekräfta att du är en mänsklig besökare