Hoppa till huvudinnehåll

Träffa oss i Almedalen 2017

Publicerad 12 juni 2017
Vi medverkar självklart i flera seminarier under Almedalsveckan. Kom för att lyssna, diskutera och hjälpa oss att påverka våra politiker!
Foto: Läkare Utan Gränser

Nu drar årets Almedalsvecka snart i gång, och Läkare Utan Gränser kommer att ha representanter på plats för att diskutera viktiga humanitära frågor.

Vi kommer att medverka vid flera seminarier under Almedalsveckan och lägger stor vikt vid att diskutera humanitära utmaningar, globala hälsofrågor och den flyktingkris som just nu pågår i Europa.

Vår svenska generalsekreterare Mari Mörth kommer att tala på flera seminarier. Hon diskuterar bland annat Sveriges roll i FN:s säkerhetsråd och vad som hittills gjorts kring resolutionen om attacker mot sjukvård. Mari kommer även att delta i en diskussion kring medierapportering om humanitära insatser vid Grant Thorntons seminarium Alternativ fakta och förvrängd mediebild – hur ska ideella sektorn förhålla sig?

Vi håller även två egna seminarier under torsdagen, på Swedavias scen ”Gate Almedalen”. I det första seminariet, Från Afghanistan till Mali – kan humanitära och militära intressen samverka?, diskuterar vi och Svenska Afghanistankommittén humanitär och militär sammanblandning tillsammans med Centerpartiets utrikespolitiska talesperson Kerstin Lundgren.

I vårt andra seminarium, När livet lagts på is – psykisk (o)hälsa hos asylsökande, samtalar vi med vårdexperter, bland annat Ing-Marie Wieselgren från SKL, om hur svensk vård och omsorg bättre kan rustas för att ta hand om asylsökande och bidrar med erfarenhet från vårt projekt för asylsökande i Götene.

Vår medicinska humanitära rådgivare Anna Sjöblom kommer även att delta i ett seminarium om asylrätt och stängda gränser i Europa, som Amnesty anordnar.

Dessutom kommer vi – som alltid – att möta, prata med och försöka påverka våra politiker.

 

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare