Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationskampanj mot mässling i Katanga

Publicerad 7 maj 2016
Foto: Juan Carlos Tomasi/Läkare Utan Gränser
Vaccination är det enda som kan förhindra spridning av mässling. När teamet nått byn Dikuluy, där barn kommer att vaccineras, meddelar de mödrar och lärare i närliggande skolor att de komma och vaccinera sina barn.

I oktober förra året genomförde vi en stor vaccinationskampanj i regionen Katanga, Kongo-Kinshasa. Kampanjen riktade sig mot en miljon barn mellan sex månader och 15 år. 

Inför kampanjen stod vi inför flera hinder – befolkningen är spridd över ett stort område, vårdcentralerna är svårtillgängliga och dåligt utrustade och själva vaccinet måste hållas kyld.

Läkare Utan Gränser har arbetat i Kongo-Kinshasa sedan 1981. I regionen Katanga och dess grannregioner har organisationen vaccinerat fler än 962 900 barn i åldern 6 månader till 15 år mot mässling. Organisationen har även hjälpt närmare 30 000 barn som påverkats av sjukdomen.

En operationssal där en patient förbereds för operation.

Svåra tider, enkelt val

Krig, kriser och katastrofer avlöser varandra. Det kan kännas överväldigande. Men mitt i allt det svåra finns något enkelt: valet att agera. Tillsammans med dig ger vi sjukvård och humanitärt stöd till dem som behöver det mest.
Bli månadsgivare