Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationskampanj mot mässling i Katanga

Publicerad 7 maj 2016
Vaccination är det enda som kan förhindra spridning av mässling. När teamet nått byn Dikuluy, där barn kommer att vaccineras, meddelar de mödrar och lärare i närliggande skolor att de komma och vaccinera sina barn.
Foto: Juan Carlos Tomasi/Läkare Utan Gränser

I oktober förra året genomförde vi en stor vaccinationskampanj i regionen Katanga, Kongo-Kinshasa. Kampanjen riktade sig mot en miljon barn mellan sex månader och 15 år. 

Inför kampanjen stod vi inför flera hinder – befolkningen är spridd över ett stort område, vårdcentralerna är svårtillgängliga och dåligt utrustade och själva vaccinet måste hållas kyld.

Läkare Utan Gränser har arbetat i Kongo-Kinshasa sedan 1981. I regionen Katanga och dess grannregioner har organisationen vaccinerat fler än 962 900 barn i åldern 6 månader till 15 år mot mässling. Organisationen har även hjälpt närmare 30 000 barn som påverkats av sjukdomen.

Medarbetare med en patient

Hur kan du stödja vårt arbete?

Det är tack vare dina och andras donationer som vi kan vara oberoende, neutrala och opartiska – en förutsättning för vårt arbete i konfliktområden. Med ett regelbundet stöd ser du till att vi har resurserna som behövs för att agera snabbt.
Bli månadsgivare