Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationskampanj mot mässling i Katanga

Publicerad 7 maj 2016
Vaccination är det enda som kan förhindra spridning av mässling. När teamet nått byn Dikuluy, där barn kommer att vaccineras, meddelar de mödrar och lärare i närliggande skolor att de komma och vaccinera sina barn.
Foto: Juan Carlos Tomasi/Läkare Utan Gränser

I oktober förra året genomförde vi en stor vaccinationskampanj i regionen Katanga, Kongo-Kinshasa. Kampanjen riktade sig mot en miljon barn mellan sex månader och 15 år. 

Inför kampanjen stod vi inför flera hinder – befolkningen är spridd över ett stort område, vårdcentralerna är svårtillgängliga och dåligt utrustade och själva vaccinet måste hållas kyld.

Läkare Utan Gränser har arbetat i Kongo-Kinshasa sedan 1981. I regionen Katanga och dess grannregioner har organisationen vaccinerat fler än 962 900 barn i åldern 6 månader till 15 år mot mässling. Organisationen har även hjälpt närmare 30 000 barn som påverkats av sjukdomen.

Sjuksköterska sitter i en säng med ett litet barn

Nu kan vi göra dubbelt så mycket tillsammans

I jul är varje hundralapp du ger värd två hundralappar. Akelius Foundation har nämligen valt att bli en av oss i Läkare Utan Gränser och dubbla alla engångsgåvor fram till 5 januari. Det betyder att vi tillsammans kan göra dubbelt så mycket.
Ge en gåva