Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationskampanj mot mässling i Katanga

Publicerad 7 maj 2016
Foto: Juan Carlos Tomasi/Läkare Utan Gränser
Vaccination är det enda som kan förhindra spridning av mässling. När teamet nått byn Dikuluy, där barn kommer att vaccineras, meddelar de mödrar och lärare i närliggande skolor att de komma och vaccinera sina barn.

I oktober förra året genomförde vi en stor vaccinationskampanj i regionen Katanga, Kongo-Kinshasa. Kampanjen riktade sig mot en miljon barn mellan sex månader och 15 år. 

Inför kampanjen stod vi inför flera hinder – befolkningen är spridd över ett stort område, vårdcentralerna är svårtillgängliga och dåligt utrustade och själva vaccinet måste hållas kyld.

Läkare Utan Gränser har arbetat i Kongo-Kinshasa sedan 1981. I regionen Katanga och dess grannregioner har organisationen vaccinerat fler än 962 900 barn i åldern 6 månader till 15 år mot mässling. Organisationen har även hjälpt närmare 30 000 barn som påverkats av sjukdomen.

Kvinna i Läkare Utan Gränser t-shirt öppnar ett paket

För att vara där vi behövs, behöver vi dig

Vi är på plats i krig, kriser och naturkatastrofer. Klädda i enkla t-shirts når vi fram med livräddande vård till människors som annars lämnas utan. Vi gör det för att det behövs, och vi gör det tillsammans. Välkommen att bli en av oss idag!
Bli månadsgivare