Hoppa till huvudinnehåll

Vaccinationskampanj mot mässling i Katanga

Publicerad 7 maj 2016
Vaccination är det enda som kan förhindra spridning av mässling. När teamet nått byn Dikuluy, där barn kommer att vaccineras, meddelar de mödrar och lärare i närliggande skolor att de komma och vaccinera sina barn.
Foto: Juan Carlos Tomasi/Läkare Utan Gränser

I oktober förra året genomförde vi en stor vaccinationskampanj i regionen Katanga, Kongo-Kinshasa. Kampanjen riktade sig mot en miljon barn mellan sex månader och 15 år. 

Inför kampanjen stod vi inför flera hinder – befolkningen är spridd över ett stort område, vårdcentralerna är svårtillgängliga och dåligt utrustade och själva vaccinet måste hållas kyld.

Läkare Utan Gränser har arbetat i Kongo-Kinshasa sedan 1981. I regionen Katanga och dess grannregioner har organisationen vaccinerat fler än 962 900 barn i åldern 6 månader till 15 år mot mässling. Organisationen har även hjälpt närmare 30 000 barn som påverkats av sjukdomen.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva