Hoppa till huvudinnehåll

Vad vi gör på jobbet

Publicerad 4 november 2016
Anna Blideman sjuksköterska bloggar från Haiti
Anna Blideman
Sjuksköterska
Träning för personalen på intensivvårdsavdelningen. Läkaren Maitre visar Orgella och Bazelais tekniken för återupplivning.
Foto: Anna Blideman
Träning för personalen på intensivvårdsavdelningen. Läkaren Maitre visar Orgella och Bazelais tekniken för återupplivning.

När jag var hemma på semester för ett tag sedan frågade min kompis Andrea mig hur en dag på jobbet ser ut. Jag har själv alltid undrat vad människor som jobbar “organisatoriskt” egentligen gör och nu är jag där själv och kan knappt förklara vad det innebär. 

Snart är mitt uppdrag slut för den här gången och då borde jag ju kunna berätta vad jag gör på dagarna. Trots att vi jobbar mycket och det känns som att dagarna och veckorna går alldeles för fort för att hinna med allt jag vill hinna med så har jag plötsligt svårt att formulera vad jag egentligen fyller dagarna med. Jag är sällan involverad i enskilda patienter, det är de fyra chefssjuksköterskorna och de cirka 100 sjuksköterskorna/undersköterskorna som är.

Mitt jobb är att koordinera och organisera de två operationssalarna, intensiven, sterilen och eftervården för kvinnor efter förlossning, samt HIV-rådgivningen. Koordinera och organisera låter inte så spännande men jag har verkligen inte haft tråkigt en enda sekund hittills! Däremot kan det vara svårt och utmanade, men också fantastiskt roligt, intressant och lärorikt!