Hoppa till huvudinnehåll

Vad vi gör på jobbet

Publicerad 4 november 2016

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Träning för personalen på intensivvårdsavdelningen. Läkaren Maitre visar Orgella och Bazelais tekniken för återupplivning.

Träning för personalen på intensivvårdsavdelningen. Läkaren Maitre visar Orgella och Bazelais tekniken för återupplivning. 

När jag var hemma på semester för ett tag sedan frågade min kompis Andrea mig hur en dag på jobbet ser ut. Jag har själv alltid undrat vad människor som jobbar “organisatoriskt” egentligen gör och nu är jag där själv och kan knappt förklara vad det innebär. 

Snart är mitt uppdrag slut för den här gången och då borde jag ju kunna berätta vad jag gör på dagarna. Trots att vi jobbar mycket och det känns som att dagarna och veckorna går alldeles för fort för att hinna med allt jag vill hinna med så har jag plötsligt svårt att formulera vad jag egentligen fyller dagarna med. Jag är sällan involverad i enskilda patienter, det är de fyra chefssjuksköterskorna och de cirka 100 sjuksköterskorna/undersköterskorna som är.

Mitt jobb är att koordinera och organisera de två operationssalarna, intensiven, sterilen och eftervården för kvinnor efter förlossning, samt HIV-rådgivningen. Koordinera och organisera låter inte så spännande men jag har verkligen inte haft tråkigt en enda sekund hittills! Däremot kan det vara svårt och utmanade, men också fantastiskt roligt, intressant och lärorikt!

Anna Blideman sjuksköterska bloggar från Haiti

Anna Blideman

Sjuksköterska

Aktuellt om Haiti

En ung patient som utsatts för sexuellt våld besöker vår klinik i Port-au-Prince.
Nyheter från fältet

Sexuellt våld slår hårt mot Haitis unga

På vår klinik i Haitis huvudstad Port-au-Prince möter vi dagligen kvinnor och flickor med fruktansvärda historier om sexuella övergrepp i bagaget. Särskilt oroande är att 53 procent av dem är under 18 år.

I fokus

Athmahlägret i norra Syrien. En pojke får sin brännskada omlagd.

Syrien

Varför arbetar vi i Syrien?

  • Väpnad konflikt 
  • Flyktingar
Människor på flykt undan våld i Kongo-Kinshasa. Läkare Utan Gränser gör ofta insatser i flyktingkriser.

Flyktingar

Vi arbetar världen över för att bistå flyktingar och internflyktingar med allt från psykologisk vård till livsviktig näringsersättning.

Personal från Läkare Utan Gränser delar ut flytvästar till nödställda.

Medelhavet

Tiotusentals människor flyr från våld och oroligheter i sina hemländer och beger sig iväg på en farlig resa över Medelhavet till Europa.