Hoppa till huvudinnehåll

Vi säkerställer stödet till flyktingarna från östra Aleppo

Publicerad 23 december 2016
Hjälppaket för vintern.
Foto: MSF

Vårt akutteam i Idlib fortsätter att besöka byarna som tar emot ett större antal internflyktingar, för att bedöma behovet hos de nyanlända från östra Aleppo. Som ett resultat har 128 familjer fått hjälppaket med bland annat hygienartiklar och vinterkläder. 

Våra medicinska team fortsätter dessutom att övervaka situationen på de största sjukhusen som tar emot skadade som evakuerats från östra Aleppo. Sedan början av medlingen den 15 december har minst 23 kubikmeter av läkemedel och medicinska material levererats till dessa sjukhus för att öka lagren.

Cirka 200 patienter som evakuerats från östra Aleppo har hittills hänvisas till Turkiet för behandling och ytterligare 800 har lagts in på vårdinrättningar i området runt Idlib och Aleppo. Behoven hos de patienter som krävde akut sjukvård har redan skötts om. De flesta av de evakuerade är utspridda i 18 byar på landsbygden väster om östra Aleppo.

Läkare Utan Gränser säkerställer att det inte finns några brister i stödet till internflyktingarna och att hjälpen är omedelbar.

Vi kräver nu att alla inblandade parter i konflikten respekterar civilbefolkningen i hela Syrien, och att de civila i belägrade områden ges rätt att ta emot humanitär hjälp och rätt att fly till säkrare områden om de önskar.

En hälsoinformatör från Läkare Utan Gränser talar med en grupp människor i Hong Kong om hur de kan skydda sig mot det nya coronaviruset. Februari 2020.

Tillsammans mot covid-19

Virus känner inga gränser. Det gör inte vårt arbete heller. Med 50 års erfarenhet av kriser och epidemier gör vi nu allt vi kan för att bekämpa det nya coronaviruset.

Var med oss i kampen mot covid-19!
Ge en gåva