Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som pediatriker

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Utanför vårt sjukhus i Paoua, Centralafrikanska Republiken. Barnläkare behövs i de flesta av våra projekt.

Utanför vårt sjukhus i Paoua, Centralafrikanska Republiken. Barnläkare behövs i de flesta av våra projekt. 

Speciliaster inom pediatrik behövs i många av våra projekt. Barn drabbas ofta hårdast av krissituationer som matbrist, epidemier och väpnade konflikter. En stor del av våra patientgrupper utgörs därför av barn.

Barnläkare, eller pediatriker, behövs i många av våra projekt. Större delen av läkararbetet som pediatriker i fält består av handledning och utbildning av lokal medicinsk personal, planering och genomförande av medicinska program, beställning av läkemedel och medicinskt materiel, genomförande av epidemiologiska undersökningar samt utvärdering och redovisning av medicinska aktiviteter.

I projekt där Läkare Utan Gränser är ansvariga för befolkningens hälsovård, till exempel i flyktingläger, kan en stor del av arbetet vara kliniskt kurativt. I projekt där vi stödjer existerande nationella hälsostrukturer, är arbetet ibland kliniskt.

KRAV för att arbeta som pediatriker i fält

  • Läkarexamen
  • Läkarlegitimation
  • Utbildning i hälsovård i låginkomstländer (ombesörjes av Läkare Utan Gränser om du rekryteras som fältarbetare)

Läs gärna våra allmänna krav för fältarbetare här

Vill du jobba som barnläkare utomlands?

Vi söker främst pediatriker med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men den som talar franska på en nivå som gör det möjligt att arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är mer trolig att bli antagen. Språkkunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Vi söker alltid efter läkare som vill åka ut på längre och kortare uppdrag. Är du nyfiken på att veta mer om vad en barnläkare som arbetar för oss utomlands gör är du välkommen till någon av våra informationskvällar. Tror du att du är rätt person att jobba som pediatriker för oss - gör vårt test för att se om fältarbete som pediatriker passar dig!

Livet som barnläkare utomlands

Läs barnläkaren Aisling Semples berättelse från sitt arbete som barnläkare i Pakistan.  

Se vår film om för tidigt födda barn i Jordanien: