Hoppa till huvudinnehåll

Jobba utomlands som pediatriker

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Utanför vårt sjukhus i Paoua, Centralafrikanska Republiken. Barnläkare behövs i de flesta av våra projekt.

Utanför vårt sjukhus i Paoua, Centralafrikanska Republiken. Barnläkare behövs i de flesta av våra projekt. 

Barn drabbas ofta hårdast av krissituationer som svält, epidemier och väpnade konflikter. En stor del av våra patientgrupper utgörs därför av barn.

Större delen av läkararbetet som pediatriker i fält består av handledning och utbildning av lokal medicinsk personal, planering och genomförande av medicinska program, beställning av läkemedel och medicinskt materiel, genomförande av epidemiologiska undersökningar samt utvärdering och redovisning av medicinska aktiviteter.

I projekt där Läkare Utan Gränser är ansvariga för befolkningens hälsovård, till exempel i flyktingläger, kan en stor del av arbetet vara kliniskt kurativt. I projekt där vi stödjer existerande nationella hälsostrukturer, är arbetet ibland kliniskt.

KRAV pediatriker i fält

  • Läkarexamen
  • Läkarlegitimation
  • Utbildning i hälsovård i låginkomstländer (ombesörjes av Läkare Utan Gränser om du rekryteras som fältarbetare)

Vi söker pediatriker med goda franskakunskaper. Engelsktalande kandidater är självklart välkomna att söka, men om man talar franska på en nivå som gör att man kan arbeta i kontexter som Kongo-Kinshasa, Tchad eller Centralafrikanska republiken är det mycket mer troligt att man blir antagen. Kunskaper i arabiska och farsi är också eftertraktade.

Gör vårt test för att se om fältarbete passar dig!