Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1869 träffar

  Nyheter från fältet

  Allt annat än en sjukdom från Edith Södergrans tid

  I Sverige förknippas tuberkulos ofta med det förflutna, men sjukdomen dödar fortfarande tre människor i minuten. Trots att antibiotikaresistenta former av tuberkulos sprids i en oroväckande takt har bara 5 procent av behövande tillgång till rätt läkemedel.  

  Nyheter från fältet

  Lång vägs färd mot vård

  Det har blivit tyst om Liberia. Men några år efter den svåra ebolaepidemin kämpar man fortfarande för att bygga upp en fungerande sjukvård. I utkanten av Monrovia har Läkare Utan Gränser ett barnsjukhus. Hit kommer de svårast sjuka barnen – men vägen hit är ofta lång.

  Nyheter från fältet

  Flyktingar betalar priset för EU:s avtal med Turkiet

  DEBATT | Tusentals människor är fast på de grekiska öarna, under ovärdiga och hälsovådliga förhållanden. De får betala priset för EU:s flyktingavtal med Turkiet, som denna vecka fyller två år.

  Nyheter från fältet

  Nytt projekt i Sydsudan når patienter med båt

  I de isolerade östra delarna av Sydsudan har många människor ingen eller begränsad tillgång till sjukvård. Våra mobila sjukvårdsteam tar sig med båt och bil till de mest avlägsna byarna.

  Nyheter från fältet

  EU:s avtal med Turkiet skadar människors hälsa

  Idag är det två år sedan EU:s flyktingavtal med Turkiet trädde i kraft. Som en konsekvens av avtalet sitter tusentals människor fast på de grekiska öarna. Levnadsförhållandena leder till fysisk och psykisk ohälsa.

  Nyheter från fältet

  Lesbos: ”De som har tur bor i en container”

  Myriam Abdel-Basit arbetar som kulturtolk på den grekiska ön Lesbos. Hon berättar hur tillgång till sjukvård gör det möjligt för flyktingar som lever under hårda förhållanden att återigen känna sig som människor.

  Nyheter från fältet

  En röst från sjukhuskällaren i östra Ghouta

  ”De flesta människor i östra Ghouta bor under jorden. Medicinsk vård erbjuds alltmer i källare."
  - Berättat av en läkare för Meinie Nicolai, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Bryssel.

  Publikation

  Direkt nr 1 2018 - Liberia efter ebolan

  Först inbördeskrig och så ebola. Nu kämpar Liberia för att komma på fötter men behoven är fortfarande stora, inte minst inom sjukvården. Reportage från vårt barnsjukhus i Monrovia där svårt sjuka barn får en chans att överleva. Vi berättar också om hur hårt patientavgifter kan slå mot hälsan och om de indirekta följderna av kriget i Syrien – de som ofta glöms bort men som kan vara nog så förödande.

  Rapporter och forskning

  "No one was left"

  2018

  Rapporten bygger på en kartläggning som vi genomförde i november 2017 bland överlevande från den etniska gruppen rohingyer i flyktinglägret Cox’s Bazar, Bangladesh. Undersökningen visar att minst 9 000 människor dog i Rakhine-provinsen i Myanmar mellan 25 augusti och 24 september. Enligt vittnesmål var mer än 70 procent av dödsfallen våldsrelaterade och minst 6 700 rohingyer beräknas ha dödats. Bland dem var 59 procent barn under fem år.

  Nyheter från fältet

  Sju röster om kriget i Syrien

  Det har gått sju år sedan inbördeskriget i Syrien bröt ut. Det är ett fruktansvärt brutalt krig där civila och sjukvård blivit måltavlor. Läs sju berättelser av fältarbetare som arbetat i en av de värsta humanitära kriserna någonsin. 

Page 1 of 187