Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 2095 träffar

  Nyheter från fältet

  Två döda och många skadade efter strider i Taiz

  Efter fyra dagars intensiva strider i staden Taiz har tillgången till sjukvård kraftigt begränsats. Strider i tättbefolkade områden får förödande konsekvenser för civilbefolkningen och förhindrar skadade att söka vård.

  Nyheter från fältet

  “Man måste skratta ibland”

  Tuberkulos är ett utbrett problem i Vitryssland. Läkare Utan Gränser har funnits på plats sedan 2015 för att bistå med mediciner och psykosocialt stöd.

  Nyheter från fältet

  Alarmerande nivåer av undernäring i förvar

  I Sabaa-förvaret i Libyens huvudstad Tripoli lider ett alarmerande stort antal flyktingar, migranter och asylsökande av undervikt och akut undernäring. Det visar en studie som vi har genomfört. 

  Rapporter och forskning

  Libyen: Alarmerande nivåer av undernäring i förvar

  2019

  I Sabaa-förvaret i Libyens huvudstad Tripoli lider alarmerande många flyktingar, migranter och asylsökande av undervikt och akut undernäring. Det visar en studie som Läkare Utan Gränser har genomfört.

  Nyheter från fältet

  Evakuera de grekiska öarna nu

  DEBATT | EU och Turkiets flyktingavtal har inte lett till säkrare vägar till trygghet, utan till överfulla läger på de grekiska öarna. EU måste evakuera de mest utsatta flyktingarna omedelbart. 

  Nyheter från fältet

  Beira: ”Förödelse – och otroligt mycket vatten”

  Gert Verdonck, katastrofkoordinator för Läkare Utan Gränsers insats i Beira, Moçambique, berättar  om situationen efter cyklonen Idai.

  Nyheter från fältet

  Södra Afrika: Stor förstörelse i cyklonens spår

  Cyklonen Idai slog till mot Afrikas östra kust den 14 mars och har orsakat stor förödelse i Moçambique, Zimbabwe och Malawi. Stora områden är fortsatt avskurna från hjälp.

  Nyheter från fältet

  Nu kan du lyssna på tidningen Direkt!

  Nu kan du lyssna på vår tidning Direkt när du lagar mat eller ligger i badet. Här hittar du de längsta reportagen från varje nummer i inläst form.

  Nyheter från fältet

  Tre år senare – människor fångna i hopplöshet

  Tre år sedan flyktingavtalet mellan EU och Turkiet undertecknades, sitter fortfarande människor fast på de grekiska öarna. Vi uppmanar europeiska beslutsfattare att få slut på politiken som strandsätter människor i flyktingläger.

Page 1 of 210