Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 2057 träffar

  Nyheter från fältet

  Två små rosa knyten

  En exalterad kvinna tar med Sandra Smiley in på förlossningsavdelningen på Peshawar kvinnosjukhus i Pakistan. De talar inte samma språk men kvinnans gester säger allt – hon har en otrolig historia att berätta.

  Nyheter från fältet

  Nigeria: attack i Rann tvingar tusentals på flykt

  Flera tusen människor har flytt Rann i nordöstra Nigeria efter en våldsam attack mot staden den 14 januari. Igår började de anlända till fots till staden Bodo i Kamerun, ungefär 7 kilometer från Rann.

  Nyheter från fältet

  ”Rann var som en kyrkogård”

  Den 14 januari utsattes staden Rann i nordöstra Nigeria för en våldsam attack och de flesta invånarna flydde till Bodo i Kamerun för att söka skydd. Sjuksköterskan Isa Sadiq Bwala har besökt staden. Hans berättelse vittnar om förödelse och död.

  Nyheter från fältet

  Krisen långt ifrån över i norra Nigeria

  Nästan två miljoner människor har tvingats på flykt i nordöstra Nigeria på grund av en våldsam konflikt de senaste nio åren. Fler flyr varje dag och den humanitära situationen i flyktinglägren är akut dålig.

  Nyheter från fältet

  Prickar att ha respekt för

  En morgon blir jag kallad till vårt isoleringstält för att bedöma en patient. Där har vi våra barn med mässling, en sjukdom som vi börjat se mer av under slutet av månaden. 

  Nyheter från fältet

  Årets förstfödda bebisar

  Livet tar ingen paus. Samtidigt som det nya året firades in var vår personal världen över upptagna med att hjälpa kvinnor få en säker förlossning.

  Nyheter från fältet

  Oroande att farliga myter om ebola sprids

  DEBATT | Det misstänkta ebolafallet i Sverige genererade rädsla, märkliga spekulationer och skuldbeläggande. Våra fältarbetare, som vårdat ebolasjuka i både Västafrika och i Kongo-Kinshasa, reder ut myterna som spridits.

  Nyheter från fältet

  "Den lilla flickan kommer få behålla sin mamma"

  En ung tonårsmamma kom till oss på vårdcentralen i Beira för några veckor sedan. Hon var 17 år gammal och hade redan varit med om så mycket. Barnmorskan Lena Granqvist bloggar från Moçambique.

  Nyheter från fältet

  Vad ska hända med de som försöker fly från Libyen?

  DEBATT | På Medelhavet mötte vi kvinnor, män och barn som hade flytt våld, utpressning och tvångsarbete i Libyen. Nu finns knappt några räddningsinsatser kvar på Medelhavet – vad kommer då att hända med dessa människor?

  Nyheter från fältet

  En livsviktig önskelista

  Så här vid årets början brukar många stanna upp en stund och fundera på vad de önskar sig av det nya året.

Page 1 of 206