Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1682 träffar

  Nyheter från fältet

  Finns det kaffe i Nigeria?

  Det är nog tur att man har så mycket att göra och det är så hektiskt! Då hinner man inte slappna av och förstå vilken grej man har gett sig in på. Allt här känns som det är gjort ”the Nigeria way”, funkar det idag så är det grymt!

  Nyheter från fältet

  På väg längs Ikelembafloden

  Vi lämnade Mbandaka igår morse. Efter en lätt kaotisk pålastning med ett par timmars försening. Första timmarna gick vi norrut längs Kongofloden, innan vi alltså vek av österut. Att färdas på Kongofloden är en överväldigande känsla. 

  Nyheter från fältet

  Tre människor dör i tuberkulos varje minut

  Varje år dör 1,8 miljoner människor i tuberkulos, världens mest dödliga infektionssjukdom. Det finns nya, effektiva verktyg mot tuberkulos men de länder med flest sjuka implementerar inte de nya metoderna.

  Nyheter från fältet

  Sexuellt våld slår hårt mot Haitis unga

  På vår klinik i Haitis huvudstad Port-au-Prince möter vi dagligen kvinnor och flickor med fruktansvärda historier om sexuella övergrepp i bagaget. Särskilt oroande är att 53 procent av dem är under 18 år.

  Rapporter och forskning

  Against their will: SGBV against young people in Haiti

  2017

  Sexuellt eller könsbaserat våld mot unga är fortfarande en fråga som det talas ganska tyst om på Haiti. Incidenter tenderar att inte rapporteras på grund av stigmatisering och skamkänslor, eller av rädsla för repressalier. 

  Rapporter och forskning

  Out of step: tuberkulosvård i 29 länder

  2017

  Rapporten jämför tuberkulosbehandling i 29 länder. Resultaten visar att det brådskande behövs bättre behandlingsriktlinjer och diagnostik.

  Nyheter från fältet

  Ett brutalt slut på ett kort liv

  I veckan sköts ett litet barn till döds på ett sjukhus i Zemio, Centralafrikanska republiken, där vi arbetar. Detta är ännu ett exempel på den extrema brutalitet mot civila som förekommer i den eskalerande konflikten.

  Nyheter från fältet

  ”Vissa av barnen dog på vägen”

  "Vi var väldigt rädda. Det tog oss två dagar till fots att nå hit. Vi sov i ödemarken." Hundratusentals människor har tvingats på flykt i nordöstra Nigeria på grund av konflikten mellan Boko Haram och militären.

  Nyheter från fältet

  Att skaka hand

  Varje dag på barnavdelningen försöker jag och mina doktorer jämka våra grundkunskaper, komma överens i behandlingsalternativ och tillvägagångssätt och tillsammans ge varje spädbarn en god chans. Men, milda makter, det har inte varit enkelt jämt.

  Nyheter från fältet

  Sju års väntan är över!

  Jag har precis skrivit på ett kontrakt med Läkare Utan Gränser! Det här har jag längtat efter sedan jag lade märke till organisationen för första gången efter jordbävningen i Haiti 2010. 

Page 1 of 169