Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 2122 träffar

  Nyheter från fältet

  "De har varit med om saker inga barn ska uppleva"

  Konflikten i världens yngsta land Sydsudan har många mörka sidor – en av de allra mörkaste är väpnade gruppers rekrytering av barn. I ett nytt projekt hjälper vi forna barnsoldater att få tillbaka sina liv.  

  Nyheter från fältet

  Att arbeta på landsbygden

  "En kollega som arbetar på vårt sjukhus ute på landsbygden hade blivit sjuk. Nu undrade de om jag kunde tänka mig att åka dit ett par dagar och täcka upp. Självklart sa jag ja."
  - Ilsa Karlsson, Haiti.

  Nyheter från fältet

  En dröm sedan barndomen

  Thok växte upp i ett flyktingläger i Etiopien. Där såg han med egna ögon hur humanitära organisationer räddade liv. Något som inspirerade honom att utbilda sig och söka arbete med Läkare Utan Gränser.

  Nyheter från fältet

  Libyen: Flyktingar inlåsta mitt i striderna

  Vi är extremt oroade över situationen bland civila som sitter fast i striderna i Tripoli. Flyktingar och migranter som hålls inlåsta i förvar i stridsområdet måste evakueras.

  Nyheter från fältet

  En livlina för Liberias trasiga själar

  De senaste decenniernas omvälvande händelser har satt djupa spår hos Liberias befolkning, inte minst på den psykiska hälsan. Men det finns hjälp att få – inom ramen för vårt psykiatriska projekt i Monrovia.

  En marsch mot mödradödlighet

  Varje dag dör fler än 800 kvinnor för att de blivit gravida. I år deltar Läkare Utan Gränser i Barnvagnsmarschen tillsammans med RFSU och Läkare i Världen för att uppmärksamma denna enorma globala hälsokris.

  Nyheter från fältet

  Livsfarliga kramper

  Idag har jag för första gången i mitt liv träffat på en patient som led av eklampsi. Eklampsi kan undvikas om man upptäcker och behandlar det i tid - vilket i ett land som Sverige nästan alltid är fallet.

  Nyheter från fältet

  5 saker du bör veta om mässling

  Mässling är en ytterst smittsam virussjukdom och en av de vanligaste dödsorsakerna bland barn under fem år. Här listar vi fem saker du borde veta om sjukdomen.

  Nyheter från fältet

  Våldet trappas upp runt Tchadsjön

  Flera civila har dödats eller skadats och hundratals hus har bränts ner i Diffa-regionen i Niger. Människor har kidnappats, avrättats och hamnat i korseld. Hjälporganisationerna klarar inte av att hantera behoven.

  Nyheter från fältet

  Kampen mot kylan i Herat

  Över 150 000 människor har flytt från sina byar i nordvästra Afghanistan och sökt skydd i Herat. Men de har lite mat och dålig tillgång till sjukvård. Därför har vi öppnat en klinik för att bistå med välbehövd hjälp till den utsatta befolkningen.

Page 1 of 213