Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1753 träffar

  Rapporter och forskning

  Saving lives without salaries

  2017

  I denna rapport dokumenterar vi konsekvenserna av att statsanställda läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och annan vårdpersonal i Jemen inte fått l

  Nyheter från fältet

  Den magiska gränsen

  Den lilla flickan föddes för tidigt. Exakt hur tidigt vet vi inte för mamman hade inte gått på några mödravårdskontroller under graviditeten och inga ultraljud var gjorda, vilket är mer regel än undantag för de nyfödda barnen vi har på vår avdelning.

  Nyheter från fältet

  Vi inleder insats mot pestutbrottet i Madagaskar

  I veckan började vi, tillsammans med lokala myndigheter, arbeta i hamnstaden Tamatave på Madagaskars östkust för att hantera det pågående utbrottet av pest. 

  Rapporter och forskning

  Confronting the Mental Health Emergency on Samos and Lesvos

  2017

  Rapporten bygger på en undersökning som vi har gjort på de grekiska öarna Samos och Lesbos och visar att många migranter lider av psykiska problem och får inte den hjälp de behöver. De berättar om tortyr, våld och sexuella övergrepp.

  Nyheter från fältet

  Ett år utan lön i Jemen

  Två och ett halvt år av krig, bombningar och kolera har satt stor press på Jemens redan svaga sjukvårdssystem. Situationen blir allt värre eftersom tiotusentals människor som arbetar inom det allmänna sjukvårdssystemet inte har fått lön sedan ett år tillbaka.

  Nyheter från fältet

  Sluta blunda för mardrömmen i Libyen

  DEBATT | Våra kollegor i Libyens läger vårdar fler än tusen patienter varje månad. De vittnar om vidriga förhållanden. Hur många fler berättelser behöver Sveriges regering höra för att sluta blunda för helvetet i Libyen?

  Rapporter och forskning

  Four Years and Counting

  2017

  Rapporten går igenom anledningarna bakom varför majoriteten av människor med läkemedelsresistent tuberkulos fortfarande inte behandlas med nyare mediciner.

  Nyheter från fältet

  Sätesförlossning

  “Urgence pour maternité!" Det är sätesförlossning som har pågått en stund. Livmodertappen är fullt öppen men barnet kommer inte ut. Jag är här för att arbeta som ”akutläkare” och min obstetriska kunskap är begränsad.

  Nyheter från fältet

  En ensamkommandes berättelse

  Rashid är en av de ensamkommande ungdomar vi gett psykosocialt stöd till i Sverige. Han är rädd att utvisas till Afghanistan i rädsla för talibanerna som en gång tvingade honom och hans familj därifrån.

Page 1 of 176