Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1937 träffar

  Nyheter från fältet

  "Jag undrar hur hennes liv ska bli nu"

  Heidi Wikström är kirurg och arbetar i Agok som ligger i ett omtvistat område mellan Sudan och Sydsudan. 

  Nyheter från fältet

  Sudan: Drömmen att återvända hem förblir avlägsen

  För två år sedan utbröt strider i Jebel Marra, Sudan. Nästan 160 000 människor tvingades fly. Över 23 000 bosatte sig runt den lilla byn Sortoni i ett internflyktingläger. 

  Nyheter från fältet

  Resa genom träskmarken

  Alexander Nymans uppdrag i Sydsudan är över. En av hans sista uppgifter blev att resa till Haat, en avlägsen by fyra timmars båtresa genom svårforcerad träskmark.

  Nyheter från fältet

  Sjukvården i ruiner ett år efter slaget om Mosul

  Under konflikten skadades nio av tretton sjukhus i staden vilket ledde till en dramatisk minskning av vårdkapacitet och antal sjukhussängar.

  Nyheter från fältet

  Kejsarsnitt mellan Sydsudan och Sudan

  Heidi Wikström är en finsk kirurg ute på sitt första uppdrag för Läkare Utan Gränser i Abyei - ett omtvistat område mellan Sudan och Sydsudan. Där driver vi områdets enda sjukhus.

  Bloggare

  Heidi Wikström

  Heidi Wikström är en finsk kirurg ute på sitt första uppdrag för Läkare Utan Gränser i Abyei - ett omtvistat område på gränsen mellan Sudan och Syd

  Nyheter från fältet

  Befängt att lägga skuld på hjälporganisationer

  DEBATT | Statsminister Stefan Löfven och många andra politiker har hittat en syndabock för att människor drunknar på Medelhavet: hjälporganisationer som bedriver sök- och räddningsinsatser. 

  Nyheter från fältet

  ”Jag lovade att rädda hans son”

  "När han äntligen blev lugn kunde jag inte låta bli att garantera honom att han inte skulle förlora två söner på en natt. Tanken for genom mitt huvud - jag ska, och jag måste, rädda hans yngre sons liv."
  - Akin Chan, kirurg i norra Syrien.

  Nyheter från fältet

  Hjälporganisationer är inte boven på Medelhavet

  Samtidigt som rekordmånga människor drunknade på Medelhavet i förra veckan fortsätter EU att motarbeta hjälporganisationer som utför sök- och räddningsinsatser på Medelhavet. 

  Nyheter från fältet

  25 år i berättelser

  Det började i november 1993. Tre unga läkare hade träffats på en konferens på temat ”Behövs Läkare Utan Gränser i Sverige?” och för alla tre var svaret självklart: ja. I år fyller Läkare Utan Gränser Sverige 25 år.

Page 1 of 194