Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1618 träffar

  Nyheter från fältet

  Södra Afrika: Stor förstörelse i cyklonens spår

  Cyklonen Idai slog till mot Afrikas östra kust den 14 mars och har orsakat stor förödelse i Moçambique, Zimbabwe och Malawi. Stora områden är fortsatt avskurna från hjälp och för att undvika epidemier är det avgörande att få igång sjukvården och se till att människor får tillgång till rent vatten de närmaste dagarna.

  Nyheter från fältet

  Tre år senare – människor fångna i hopplöshet

  Tre år sedan flyktingavtalet mellan EU och Turkiet undertecknades, sitter fortfarande människor fast på de grekiska öarna. Vi uppmanar europeiska beslutsfattare att få slut på politiken som strandsätter människor i flyktingläger.

  Nyheter från fältet

  Kampanj om de humanitära principerna

  De humanitära principerna om oberoende, neutralitet och opartiskhet är vägledande i Läkare Utan Gränsers arbete, såväl i fält som på hemmaplan i Sverige. Samtidigt ifrågasätts de allt oftare, både av politiker och väpnade aktörer i krigsområden.

  Nyheter från fältet

  "Livet hade precis börjat"

  "Jag instruerar kollegorna i att effektivisera inblåsningarna av luft i lungorna och hjärtkompressionerna. Vi ger också syrgas och adrenalin."
  - Ida Moberg, läkare.

  Nyheter från fältet

  Konflikter, utegångsförbud och översvämning

  Strider mellan beväpnade grupper och regeringsstyrkor, infrastruktur som är dåligt anpassad för regnsäsongen och konflikter mellan folkgrupper är några av de problem som regionen Mopti i Mali står inför. 

  Nyheter från fältet

  23,8 miljoner från Postkodlotteriet

  Vi får 23,8 miljoner kronor av Postkodlotteriet för 2019. För dem kan vi fortsätta ge livräddande sjukvård i Jemen, Kongo-Kinshasa, Haiti, Sydsudan och Nigeria.

  Nyheter från fältet

  Abort är sjukvård

  Osäkra aborter är en av de vanligaste orsakerna till mödradödlighet i världen. Varje år behöver omkring sju miljoner kvinnor vård på grund av osäkra aborter. På Internationella kvinnodagen vill vi uppmärksamma abort för vad det är – sjukvård!

  Nyheter från fältet

  Ebolaepidemin ännu inte under kontroll

  Förra veckan attackerades två av våra ebolacenter i Kongo-Kinshasa. Detta är bara ett av flera problem som allvarligt försvårar arbetet i Nordkivu. Ebolainsatsen måste få en helt ny riktning och ske utan tvång.

  Nyheter från fältet

  Kongo-Kinshasa: “Vi fortsätter vaccinera”

  Mässlingsepidemin i Kongo-Kinshasas södra delar har pågått sedan mars 2018, och fortsätter att spridas. Men varför dör så många barn och vad gör Läkare Utan Gränser?

  Nyheter från fältet

  Ebolainsats avbruten efter attacker i Kongo-Kinshasa

  Vi har avbrutit vårt medicinska arbete i ebolautbrottets epicenter i städerna Butembo och Katwa i Nordkivu-provinsen, Kongo-Kinshasa efter en attack mot vårt ebolacenter i staden Butembo i onsdags.

Page 1 of 162