Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 122 träffar

  Publikation

  Direkt nr 1 2019 - En livlina för själen

  Läkare Utan Gränser är mer än sprutor, skalpeller och såromläggning. Psykologiskt stöd har blivit en allt viktigare del av våra insatser. I det här numret kan du läsa om några av dem vi ger stöd till – allt från ebolaöverlevare i Liberia till forna barnsoldater i Sydsudan. Men vi pratar även med våra svenska fältarbetare om hur man bearbetar de svåra känslorna som ett uppdrag kan leda till.

  Publikation

  Direkt nr 4 2018 - Läkare Utan Gränser 25 år

  Det är 25 år sedan Läkare Utan Gränser bildades i Sverige. Vad har hänt sedan dess? Hur ser de humanitära behoven i världen ut i dag, brottas vi fortfarande med samma sjukdomar och med samma väpnade konflikter? I det här numret berättar några personer som varit i branschen länge om åren som gått – och vad vi kan vänta oss i framtiden.

  Rapporter och forskning

  Nauru – Indefinite Despair

  2018

  Under elva månader hade vi psykosociala insatser för asylsökande, flyktingar och lokalbefolkningen på ön Nauru i Stilla havet. Rapporten analyserar vår medicinska data, som visar på att situationen på ön Nauru, i Stilla havet, är minst sagt desperat och många är i stort behov av sjukvård.

  Publikation

  Direkt nr 3 2018 - Aciles nya hand

  Världen förändras, liksom de kontexter vi arbetar i och våra patienters behov. Även om vårt främsta uppdrag alltid kommer att vara att ge akut medicinsk vård blir det allt viktigare att hitta långsiktiga lösningar på återkommande problem i fält. Det här numret handlar om innovationer och om hur Läkare Utan Gränser arbetar för att möta framtiden.

  Publikation

  Direkt nr 2 2018 - Kongo-Kinshasa

  Varje år dör närmare 50 000 kvinnor i världen efter en osäker abort. Genom att hjälpa fler abortsökande kvinnor hoppas Läkare Utan Gränser kunna bidra till att den siffran minskar. Läs mer om hur vi arbetar med aborter i det här numret av Direkt. Och så ett reportage från Kongo-Kinshasa – en av världens ignorerade kriser.

  Rapporter och forskning

  Bridging the emergency gap

  2018

  Denna rapport innehåller slutsatser från Läkare Utan Gränsers projekt "Emergency Gap", där vi analyserat bristen på effektiv och relevant katastrofrespons i väpnade konflikter. 

  Publikation

  Manual för psykosocialt stöd till asylsökande

  Den här manualen ger en praktisk översikt av Läkare Utan Gränsers interventionsmodell för psykosocialt stöd, som implementerades i ett projekt för asylsökande i Sverige mellan augusti 2016 och augusti 2017. 

  Publikation

  Direkt nr 1 2018 - Liberia efter ebolan

  Först inbördeskrig och så ebola. Nu kämpar Liberia för att komma på fötter men behoven är fortfarande stora, inte minst inom sjukvården. Reportage från vårt barnsjukhus i Monrovia där svårt sjuka barn får en chans att överleva. Vi berättar också om hur hårt patientavgifter kan slå mot hälsan och om de indirekta följderna av kriget i Syrien – de som ofta glöms bort men som kan vara nog så förödande.

  Rapporter och forskning

  "No one was left"

  2018

  Rapporten bygger på en kartläggning som vi genomförde i november 2017 bland överlevande från den etniska gruppen rohingyer i flyktinglägret Cox’s Bazar, Bangladesh. Undersökningen visar att minst 6 700 rohingyer dödades mellan 25 augusti och 24 september.

  Rapporter och forskning

  Ett liv i limbo

  2018

  Denna rapport presenterar slutsatser från Läkare Utan Gränsers projekt för att förbättra asylsökandes psykiska hälsa i Sverige. Deras ovissa situation i Sverige bidrar till psykisk ohälsa, och det finns många hinder för asylsökande att få tillgång till rätt stöd.

Page 1 of 13