Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 6 träffar

  Nyheter från fältet

  RIKA LÄNDER SVIKER LÖFTE OM TILLGÄNGLIGA MEDICINER

  Årets julhandel väntas slå alla rekord och omsätta närmare 52 miljarder kronor. Samtidigt dör, under december månad, drygt en miljon människor runt om i världen av smittsamma sjukdomar. Debattartikel publicerad i Aftonbladet.

  Nyheter från fältet

  DAGS ATT AVLIVA MYTEN ATT HIV-BEHANDLING BARA ÄR FÖR DE RIKA

  Världsaidsdagen. Myter har varit en följeslagare till hiv-epidemin ända sedan dess början. Det sägs exempelvis att det inte är lönsamt att behandla fattiga människor i fattiga länder. Att det krävs högutbildad personal och omfattande laboratorieresurser för att erbjuda kvalitetsvård.

  Nyheter från fältet

  TILLGÅNG TILL MEDICIN – BARA FÖR DEM MED PENGAR?

  Varje år dör miljoner människor av smittsamma sjukdomar trots att det i många fall finns effektiva läkemedel. Problemet är att de inte har råd att köpa den medicin de skulle behöva för att överleva. Är mediciner enbart till för människor som har pengar? Debattartikel publicerad på globla studier.

  Rapporter och forskning

  Colombia - ett liv i fruktan

  2006

  Drygt 40 år av våld och skräck präglar många människors liv i Colombia. Tusentals colombianer i isolerade landsbygdsområden och i storstädernas slumkvarter är fångade i en grym våldsspiral.

  Nyheter från fältet

  Kurs i internationell hälsa förutsättning för kompetent humanitärt arbete

  Svensk sjukvårdspersonal med försämrad kompetens i internationella sammanhang och ett svenskt hälsobistånd som riskerar att förlora sin verklighetsförankring. Detta kan bli konsekvenserna av att finansieringen för kursen i internationell hälsa inte längre garanteras, enligt ett beslut av biståndsmyndigheten Sida. Debattartikel publicerad i Dagens medicin.