Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 6 träffar

  Nyheter från fältet

  "DET RÅDER INGEN VÄPNAD KONFLIKT I SOMALIA???"

  Det är svårt att förstå att Migrationsverkets chef, Dan Eliasson, vågar sig på ett sådant uttalande till nyhetsbyrån AFP förra fredagen, samtidigt som uppskattningsvis 600 000 (1) människor har flytt de våldsamma stridigheterna som pågår i Somalias huvudstad Mogadishu, en siffra som motsvarar 60% av huvudstadens invånare. Debattartikel publicerad i Piteåtidningen.

  Nyheter från fältet

  "SJUKVÅRDSPERSONALEN BEHÖVER VÅR HJÄLP"

  På barnsjukhuset Island Hospital i Monrovia är runt 100 barn intagna. Många av barnen lider av malaria, luftvägsinfektioner eller diarré. Sjukhuset är fullt av ljud – barns gråt och skratt, mammor som småpratar, sjunger och tröstar. Här jobbar fältarbetaren Ulla Collins som biomedicinsk analytiker.

  Nyheter från fältet

  HUR MÅNGA BARN SKA VI LÅTA DÖ IDAG?

  Akut undernäring dödar över fem miljoner barn varje år. Tusentals barnkistor står denna vecka utplacerade på gator och torg i Stockholm, för att påminna om att också idag kommer 13 689 barn att dö till följd av undernäring. Debattartikel publicerad i Aftonbladet.

  Nyheter från fältet

  EN MASSMÖRDARE ÄR LÖS – MEN VI HAR MÖJLIGHET ATT STOPPA DEN

  Burundi, Afrika, år 2000: Läkare Utan Gränser arbetar i ett område som tidigare inte drabbats av malaria. Nu insjuknar både vuxna och barn. De behandlas med klorokin men tillfrisknar inte. Det står klart att malariaparasiten blivit resistent mot de vanligast använda läkemedlen. Alternativ finns, men vi får inte använda dem eftersom regeringen anser att de är för dyra. Om vi ska få vara kvar i landet måste vi följa dessa regler. Debattartikel publicerad i Östgötacorrespondenten.

  Nyheter från fältet

  SVENSK MILITÄR SKA INTE AGERA BISTÅNDSARBETARE

  Svenska trupper ska, med hjälp av biståndsmedel, ha en möjlighet att hjälpa till med civila arbetsuppgifter i de områden de är stationerade. Denna slutsats drar biståndsminister Gunilla Carlsson efter sitt besök i Afghanistan förra veckan. Debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet.

  Nyheter från fältet

  TBC: GLÖMD SJUKDOM DÖDAR MILJONTALS

  Miljontals människor lever sina liv i kroniska katastrof- och konfliktsituationer på platser som mycket sällan syns eller nämns i media. En glömskans tio-i-topp lista publiceras varje år av Läkare Utan Gränser. Debattartikel publicerad i Östgötacorrespondenten.

Filtrera efter år: