Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 14 träffar

  Nyheter från fältet

  VIKTIG HJÄLP FÖR SJÄLEN

  Även människor som inte har ord för sina känslor har nytta av psykoterapi. Det är psykoterapeuten Elektra Noutsous erfarenhet efter nio månaders arbete för Läkare Utan Gränser i Hebron, Palestina.

  Nyheter från fältet

  AVTAL HOT MOT FATTIGAS HÄLSA

  Ett nytt internationellt avtal för att stoppa piratkopiering kan hindra fattiga länder från att få tillgång till livsviktig medicin, skriver PehrOlov Pehrson från Läkare utan gränser och Maud Johansson från Forum Syd. Publicerad i Sydsvenska Dagbladet.

  Nyheter från fältet

  LYSSNA NOGA NÄR NIO MILJONER HOSTAR

  I skuggan av svininfluensan står vi nu med en ouppmärksammad sjukdom – en verklig pandemi som drabbar en tredjedel av jordens befolkning. Publicerad i ÖstgötaCorrespondenten.

  Nyheter från fältet

  "AVFALLSHANTERING ÄR ALLAS ANSVAR"

  Sofia Billvik, ingenjör inom vatten och miljöteknik, arbetade under tre månader bland annat med att bygga en avfallsstation på ett sjukhus i Monrovia.

  Rapporter och forskning

  FLEEING THE VIOLENCE IN SYRIA - SYRIAN REFUGEES IN LEBANON

  2012

  Libanon har tagit emot tiotusentals flyktingar från grannlandet Syrien under de senaste månaderna. Många lever trångt och under stor psykisk press. De är rädda för sin säkerhet och har inte råd med sjukvård, konstaterar vi i rapporten "Fleeing the violence in Syria - Syrian Refugees in Lebanon" som vi släppte i september 2012.

  Rapporter och forskning

  Migration - EU:s humanitära kris

  2009

  Vi driver projekt för flyktingar i flera europeiska länder. I den här rapporten finns en sammanställning av alla de kontexter (Grekland, Malta, Frankrike, Belgien, Italien och Marocko) där vi arbetar.

  Publikation

  Direkt nr 3 2009 - på Europas bakgård

  Sedan 2000 bistår Läkare Utan Gränser asylsökande och migranter som kommer med båt till Europa med akut medicinsk vård. Samtidigt försöker vi förmå EU-länderna att förbättra minimi nivåerna när det gäller mottagarförhållandena.

  Nyheter från fältet

  HUMANITÄRA UTMANINGAR : HJÄLPARBETARE I SKOTTLINJEN

  Två anställda dödade i Pakistan. Fyra medarbetare kidnappade i Sudan, ytterligare fyra i Pakistan och två i Somalia. Det är facit när Läkare Utan Gränser blickar tillbaka på det första halvåret 2009. Debatt publicerad i Svenska Dagbladet.

  Nyheter från fältet

  KNIVIGT FÄLTUPPDRAG I KOMPLEXT LAND

  Under sju månader koordinerade narkossjuksköterskan Katrin Kisswani vårt projekt i Jemen. Vi har jobbat i landet till och från sedan 1986. I juni 2008 evakuerades all internationell personal på grund av det försämrade säkerhetsläget. När Katrin kom dit i oktober samma år hade de 120 lokalanställda arbetat utan vägledning i nära tre månader.

  Nyheter från fältet

  EU:S FLYKTINGKRIS MITT I SEMESTERPARADIS

  Semestertider. Många svenskar beger sig nu till Malta, Grekland eller Italien för att lapa sol och njuta av slöa dagar vid det turkosblå Medelhavet. För de tusentals båtflyktingar som riskerar sina liv för att komma hit ser verkligheten allt annat än idyllisk ut. Debattartikel publicerad i Göteborgsposten.

Page 1 of 2