Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 11 träffar

  Nyheter från fältet

  "FRIHANDELSAVTAL KAN ÄVENTYRA LÄKEMEDEL TILL FATTIGA"

  Publicerat i EU-portalen.se. EU:s försök att stärka immaterialrätten mot Indien är hycklande och djupt omoraliskt. Det fördjupar problemen för miljoner människor när det gäller tillgång till livräddande läkemedel. Det skriver läkaren Pehr Olov Pehrson från organisationen Läkare Utan Gränser.

  Nyheter från fältet

  HÅLL ISÄR HUMANITÄR HJÄLP OCH MILITÄRA INSATSER

  Publicerat i Göteborgsposten. Sammanblandningen av militära insatser och opartiskt humanitärt arbete är ödesdiger. Den kan leda till livsfarlig förvirring där hjälparbetare dödas och människor i nöd inte får hjälp, skriver Johan Mast, Michael G Nielsen och Patrice Vastel, Läkare utan gränser.

  Nyheter från fältet

  STÄNG INTE DÖRREN TILL VÄRLDENS STÖRSTA APOTEK

  I dagarna pågår slutförhandlingarna om ett nytt handelsavtal mellan EU och Indien. EU driver på för att avtalet ska innehålla komponenter som kan minska indiska läkemedelsföretags möjlighet att producera livsviktiga mediciner till ett överkomligt pris för fattiga länder. Debattartikel publicerad i Göteborgsposten.

  Nyheter från fältet

  MEDIERNA VÄLJER BORT ATT RAPPORTERA OM LIDANDET FÖR MILJONER

  De små och stora humanitära kriserna, konfliktrelaterade eller inte, skapar ofattbart lidande för miljontals människor världen över. Men alltför ofta väljer många medier att inte rapportera om dessa händelser till förmån för andra nyheter, skriver Johan Mast. Debatt publicerad i Göteborgsposten.

  Nyheter från fältet

  FLYKTINGKAOS MITT I I SVENSKARNAS TURISTPARADIS

  Gravida och sjuka flyktingar spärras in 18 månader bland kiss och råttor – intill solbadar svenskar på MedelhavssemesterDe kan lagligt spärras in i 18 månader utan rättegång. Råttor, iskalla sovsalar och toaletter som svämmar över är vardag. Barn, gravida och sjuka får knapphändig vård. Få kan tolka på deras språk. Familjer splittras. Publicerad på aftonbladet.se.

  Nyheter från fältet

  SVERIGE MÅSTE ARBETA FÖR ÖKAD TILLGÅNG TILL HIVBEHANDLING

  Under de senaste tio åren har miljoner människor med hiv/aids räddats till livet i fattiga länder och kan leva ett näst intill normalt liv tack vare behandling. Men en ny rapport från Läkare Utan Gränser visar att flera stora givare nu planerar att minska, frysa eller dra tillbaka finansieringen för hivbehandling. Debatt publicerad på Newsmill.

  Publikation

  Direkt nr 2 2010 - kvalitet i vården

  Alla som behandlas av Läkare Utan Gränser ska få en vård som håller god standard. Men hur gör man när flera hundra patienter står i kö?

  Nyheter från fältet

  LIVSVIKTIG MATCH AVBRYTS EFTER FÖRSTA HALVLEK

  Trots alla framsteg syns tecken på att internationella givare är på väg att minska stödet till långsiktiga satsningar för att bekämpa hiv. Det menar Kristina Bolme Kühn, ordförande för Läkare Utan Gränser i Sverige. Debatt publicerad i Sydsvenskan.

  Nyheter från fältet

  MILITÄR KOPPLING ÄR LIVSFARLIG

  En av de många företrädare för militärmakten som vill inlemma humanitärt arbete i en militär agenda är NATO:s generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen. Läkare Utan Gränser har gång på gång påtalat riskerna med att blanda ihop det militära mandatet med det humanitära. Debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet.

  Nyheter från fältet

  KOKA SOPPA PÅ EN SPIK

  När en kris inträffar vill vi kunna agera snabbt. Dels vid kriser som uppmärksammas i media, och dels för att kunna hantera flera pågående akutsituationer. Akutfonden gör detta möjligt utan att göra avkall på Läkare Utan Gränsers grundprinciper om opartiskhet, oberoende och neutralitet. Debattartikel publicerad i ETC.

Page 1 of 2