Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 149 träffar

  Nyheter från fältet

  ETT ÅR SEDAN MORDEN I SOMALIA

  Det är med stor sorg som vi på Läkare Utan Gränser uppmärksammar årsdagen för morden på våra kollegor Philippe Havet och Andrias "Kace" Keiluh. De båda mördades brutalt den 28 december 2011 i Mogadishu, Somalia.

  Nyheter från fältet

  MÅNGA PÅ FLYKT UNDAN KONFLIKTER

  Befolkningen i norra och centrala delarna av Centralafrikanska republiken är på flykt undan strider mellan rebeller och armén. Upproret startade i början av december och flera städer har attackerats och ockuperats av rebellerna. Tillgången till sjukvård begränsas nu ytterligare för en redan utsatt befolkning.

  Nyheter från fältet

  FÖRDÖMER VÅLD MOT HJÄLPARBETARE

  Vi fördömer det eskalerande våldet mot hjälparbetare i Pakistan som förhindrar medicinska hjälpinsatser till människor i behov av vård.

  Nyheter från fältet

  "GODHET SMITTAR"

  Nu söker vi värvare i Göteborg, Malmö och Stockholm. Tin Tin Frisk är en av våra värvare, här svarar han på frågor om jobbet!

  Nyheter från fältet

  ”DET ÄR MIN ENDA CHANS”

  De anländer andfådda och blöta, svetten har blandats med regnet. De har sprungit upp för Gourougou-berget i hällregnet, några haltar. Leriga återvänder de till sitt tillfälliga hem under träden efter ännu ett misslyckat försök att ta sig över stängslet till Melilla.

  Nyheter från fältet

  100 000 MÄNNISKOR EXTREMT UTSATTA

  Fler än 100 000 människor lever i extremt otrygga förhållanden omkring Goma. Sedan i mitten av november har strider mellan regeringsstyrkor och rebellgruppen M23 resulterat i att massor av människor flytt sina hem. Befolkningen i Norra Kivu är på ständig flykt och har tvingats vänja sig vid våldsamheterna som pågått i nästan 20 år.

  Nyheter från fältet

  STAD ATTACKERADES

  Efter strider i staden Ndélé, nordöstra Centralafrikanska republiken, i förra veckan befinner sig majoriteten av stadens befolkning på flykt. Delar av vårt team har även evakuerats med flyg.

  Nyheter från fältet

  10 000-TALS FAST I DEIR AZZOUR

  10 000-tals personer är fast i Deir Azzour, östra Syrien, på grund av tunga strider och bombattacker. Nu krävs omedelbara internationella medicinska hjälpinsatser för att hjälpa alla skadade och sjuka som behöver vård.

  Nyheter från fältet

  ”LIV HÄNGER PÅ SKÖR TRÅD”

  Tusentals civila har sedan 2009 drabbats av våldet i den sydsudanesiska delstaten Jonglei. Bland de drabbade finns kvinnor och barn – ibland så små som fyra månader. Dessutom hotas hälsovården när våldet riktas mot sjukhusen, det visar vår nya rapport från området.

  Nyheter från fältet

  NIOÅRIGE EDEN SKADADES I GOMA

  Eden, en nioårig pojke, skadades allvarligt i striderna mellan regeringstrupper och rebellstyrkor i Goma, östra Kongo-Kinshasa, nyligen. Han är en av de 60 skadade som just nu behandlas av våra team och lokala sjukvårdare på Virunga-sjukhuset.

Page 1 of 15