Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 147 träffar

  Nyheter från fältet

  Vårdbehovet stort i Sydsudan

  De enorma humanitära behoven har förvärrats ytterligare av den pågående krisen i Sydsudan där tillgången till sjukvård redan var begränsad. Vi bistår bland annat med grundläggande sjukvård och akutsjukvård för dem som drabbats av våldet.

  Nyheter från fältet

  Mobila team i Juba

  Cirka 20 000 människor har sökt skydd på två FN-baser och på andra samlingsplatser runt om i Sydsudans huvudstad Juba. Vi har bedömt internflyktingarnas situation och har inlett en medicinsk insats.

  Nyheter från fältet

  Ny våldsvåg i Bangui

  Ett tillfälligt lugn i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui avlöstes av en ny våldsvåg strax före jul. Ett par hundra skadade har anlänt till våra kliniker runt om i staden.

  Nyheter från fältet

  I Indien är ingen dag den andra lik!

  Melissa Mann har precis kommit hem till Sverige efter att ha arbetat elva månader i vårt projekt i Mon, Nagaland i Indien. Projektet är ett samarbete med hälsoministeriet för att stödja det lokala sjukhuset och deras patienter från nordostligaste Indien och Burmas gränsregion.

  Nyheter från fältet

  Tio glömda kriser 2013

  Läkare Utan Gränser har tagit fram en lista över kriser som är okända bland allmänheten i Sverige men som orsakar ett så stort lidande att de inte borde gå obemärkta förbi. Tchad, Centralafrikanska republiken, Mali och Jemen är fyra av de tio länderna på listan. 

  Nyheter från fältet

  Vinter i flyktinglägren i Bulgarien

  Kriget rasar fortfarande i Syrien och det har blivit svårare för syriska flyktingar att komma in i Europa. Det har lett till att allt fler tar sin tillflykt till Bulgarien men myndigheterna klarar inte av att hjälpa alla.

  Nyheter från fältet

  Aftonbladet belyser glömda kriser

  Nyheter från fältet

  Centralafrikanska republiken: Mer hjälp nu!

  Vi uppmanar FN att påskynda mobiliseringen av resurser till den allt värre humanitära krisen i Centralafrikanska republiken. I ett öppet brev till Valerie Amos, chefen för FN:s humanitära frågor, understryker vi vikten av att FN gör verklighet av beslutet att förstärka sin humanitära insats.

  Nyheter från fältet

  Akutkirurgi för krigsskadade från Syrien

  Ramtha är en stad i norra Jordanien som gränsar till Dara'-provinsen i södra Syrien där några av de tyngsta striderna rasar. Majoriteten av de krigsskadade som anländer till Jordanien kommer till Ramthasjukhuset.

  Nyheter från fältet

  Vi kräver stopp för attacker mot patienter och vårdpersonal!

  Vi uppmanar alla inblandade i den pågående konflikten i Centralafrikanska republiken att låta sårade och sjuka få den vård de behöver under säkra omständigheter. Vi kräver ett slut på våldet mot patienter, civila och sjukvårdspersonal i Bangui och i resten av landet.

Page 1 of 15