Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 291 träffar

  Nyheter från fältet

  Julfest!

  Igår ångrade jag att jag inte gått med på att stanna längre i Zimbabwe. Hur kunde jag inte ångra mig när jag såg barnen på festen.

  Nyheter från fältet

  Att återfå värdigheten

  - Vad tyckte du om det här då? frågade stödgruppens ledare. 

  Nyheter från fältet

  VÄRLDENS VITA FLÄCKAR

  Det finns platser i världen som inte är med på någon karta. Där människor bor, blir sjuka, kanske drabbas av epidemier och översvämningar, utan att hjälparbetarna kan lokalisera dem. Tack vare projektet Missing Maps håller världens vita fläckar nu på att fyllas igen.

  Nyheter från fältet

  HUR KAN MAN KOMBINERA FAMILJ OCH FÄLTUPPDRAG?

  Barnmorskan Maria von Zweigbergk från Kalmar har arbetat i Sydsudan i sex månader i ett flyktingläger i Doro. Hon är en av få – manliga och kvinnliga – fältarbetare som har relativt små barn och åkt på uppdrag med Läkare Utan Gränser. De flesta fältarbetare åker innan de får barn eller när barnen är vuxna. Maria förklarar hur hon kunde lösa livspusslet och åka iväg till Doro.

  Nyheter från fältet

  GLÖM INTE BORT CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN

  Ett år efter att de så kallade anti-Balaka-rebellerna gick till våldsam attack mot Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui deklarerade Frankrikes försvarsminister i slutet av 2014 att ”jobbet är utfört” i landet. Han sa också att situationen i landet är på väg att återvända till det ”normala”. Vår bild av situationen är väldigt annorlunda, vi är mycket oroade av det som vi ser på plats i landet.

  Nyheter från fältet

  PAKISTAN: INTE HEMMA NÅGONSTANS

  Internflyktingarna i Kurram Agency i nordvästra Pakistan, nära gränsen till Afghanistan, har lyckats fly undan våldet. Men nu står de inför ännu större svårigheter.

  Nyheter från fältet

  Till Zimbabwe

  Innan jag lämnade Sverige var jag osäker på om det här verkligen var rätt beslut.

  Nyheter från fältet

  2014 I BILDER

  2014 har varit ett år av många stora humanitära kriser i världen, många har generat rubriker medan andra har pågått i det tysta. Men bakom varje rubrik finns alltid människor och berättelser. Berättelser som inger hopp och glädje, men som även berör och lämnar oss med frustration, ilska och en brinnande vilja att göra mer. Vi vill dela med oss av dem och har här samlat tolv av de berättelser som får symbolisera vårt arbete under året.

  Nyheter från fältet

  Förberedelse och förväntan

  Tält så långt ögat når. Världens näst största flyktingläger Za’atari omger mig.

  Nyheter från fältet

  NY AKUTPOOL GER VÅRD TILL SKADADE OCH FLYKTINGAR I JEMEN

  Vi har arbetat i Jemen sedan 1986. Under de senaste månaderna har konflikterna trappats upp och vi startar nu en akutpool för att kunna bistå med akutvård i landet.

Page 1 of 30