Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 280 träffar

  Nyheter från fältet

  Mobil klinik på en bensinstation

  Många har inte ätit på hela resan, barn och vuxna fryser.  vi arbetar från en husbil borta vid bensinstationen.

  Nyheter från fältet

  Konsten att göra skillnad

  Alla kan göra skillnad, konsten är bara att hitta sitt sätt. Direkt har pratat med några som har velat bidra till att hjälpa människor på flykt.

  Nyheter från fältet

  Sen natt, framme i projektet

  Inte riktigt likt de vårdcentralerna som jag är van vid  i Kongo. En bensinstation i ett europeiskt land. Helt galet. Hur kunde det bli så här?

  Nyheter från fältet

  Hjälpsändning når 8 000 familjer i Aleppo

  Våra team har lyckats dela ut förnödenheter till tusentals människor i staden Aleppo i Syrien. Paketen innehåller bland annat vinterkläder, filtar, presenningar, vattendunkar, ficklampor och hygienartiklar.

  Nyheter från fältet

  ”Vi vill se en omvärld som agerar”

  DEBATT | Vår ordförande Katrin Kisswani sammanfattar 2015 och de händelser som var avgörande för Läkare Utan Gränser. Som när den humanitära krisen kom till Europa.

  Nyheter från fältet

  Vikten av en plastpåse

  I Kongo-Kinshasa är både mässling och malaria vanliga. Ibland är några kronor och en plastpåse det som behövs men inte finns för att rädda ett barns liv. 

  Nyheter från fältet

  Sydsudan: Våldtäkt och mord i konfliktens spår

  Efter två års strider i Sydsudan är den humanitära situationen mycket allvarlig. I delstaten Unity har civila mördats, våldtagits och kidnappats. 

  Nyheter från fältet

  Nya dödssiffror i attacken mot sjukhuset i Kunduz

  Dödssiffran efter den amerikanska bombattacken som den 3 oktober förstörde Läkare Utan Gränsers traumasjukhus i Kunduz, Afghanistan, är minst 42 personer. 

  Nyheter från fältet

  Antibiotikaresistens: En global utmaning

  DEBATT | Felanvändning av penicillin kommer att leda till resistensutveckling. Det sa Alexander Fleming när han för 70 år sedan fick Nobelpriset för medicinen som har räddat miljontals liv.

  Publikation

  Direkt nr 4 2015 - Serbien: på tröskeln till tryggheten

  Den 3 oktober bombades Läkare Utan Gränser sjukhus i Kunduz, Afghanistan, ett hårt slag för den krigsdrabbade befolkningen. Förutom Afghanistan besöker vi Serbien där tusentals flyktingar fastnat i ett ingenmansland, samt berättar om oumbärliga hivrådgivare i Sydafrika.

Page 1 of 28