Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 275 träffar

  Nyheter från fältet

  Prisca och Shamiso: fem år senare

  I januari 2011 födde hivpositiva Prisca en liten dotter. Tack vare att Prisca var inskriven i vårt behandlingsprogram för att förhindra gravida kvinnor att överföra hiv till sina ofödda barn, så föddes flickan frisk. 

  Nyheter från fältet

  Årskrönikan

  2016. Ett år då tusentals människor försvann i Medelhavet. Då attacker på sjukvården var mer regel än undantag. Då civila i Aleppo och Mosul dog framför våra ögon.

  Nyheter från fältet

  Låt inte 2017 bli ett nytt rekordår

  DEBATT | Barn som drunknar, kvinnor som våldtas och män som torteras. Detta är verkligheten för dem som flyr från Libyen i hopp om säkerhet i Europa.

  Nyheter från fältet

  Radion på högsta volym bredvid kudden

  I natt hade jag min första on-call. Jag var så rädd för att sova för djupt och missa ett anrop att jag hade min radio på högsta volym bredvid kudden.

  Nyheter från fältet

  Året i bilder

  Den som blickar tillbaka på 2016 tänker säkert på tumultartade politiska händelser, en hårdare attityd mot flyktingar och förödande konflikter världen över. Men när vi tittar igenom våra mer än 10 000 bilder som tagits under året träder också en annan verklighet fram.

  Nyheter från fältet

  Vi säkerställer stödet till flyktingarna från östra Aleppo

  Vårt akutteam i Idlib fortsätter att nå ut till de internflyktingar som anlänt från östa Aleppo. Bland annat har hjälppaket delats ut, och lagren med mediciner fyllts på. 

  Nyheter från fältet

  Nubia – en ebolaöverlevare som ger hopp

  Nubia är troligtvis det första nyfödda barnet som överlevt ebola, och hon är också den sista patienten som skrevs ut från vårt ebolabehandlingscenter i Conakry, Guinea. Hon är en symbol för hopp och kroppens förmåga att läka.

  Nyheter från fältet

  Vård till fängslade flyktingar i Libyen

  Libyen är ett land i sönderfall efter år av konflikter och strider. Dessutom är det både en destination och en transitplats för hundratusentals flyktingar. Men väl där fängslas många under omänskliga förhållanden.

  Nyheter från fältet

  Dagbok från Medelhavet

  Det har varit det dödligaste året någonsin på Medelhavet. Läs vår medarbetare Alexander Ugglas dagbok från ett par dramatiska veckor ombord på räddningsfartyget Dignity I.

  Nyheter från fältet

  Höggravid med hepatit E – en dödlig kombination

  Miriam tittar oroligt på när en gynekolog gör en ultraljudsundersökning på hennes växande mage. Hon är höggravid och en av 44 på sjukhuset som har hepatit E.

Page 1 of 28