Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 271 träffar

  Nyheter från fältet

  Kärlek kan vara en kraftfull medicin

  ”Pappan ser orolig ut. Han är rädd för att utlösa ett nytt krampanfall om han rör vid sin dotter. Jag lyfter sakta upp flickan i hans knä så att han kan hålla om henne."
  - Ian Cross, läkare i sydöstra Bangladesh.

  Nyheter från fältet

  ”Nästa generation kan vara hivfri”

  ”Hiv är ett stort problem här. Faktum är att alla berörs på något sätt av sjukdomen, så det är viktigt att erbjuda en plats för test och behandling."
  - Slindil Nkambulus, sjuksköterska i Sydafrika

  Rapporter och forskning

  Konsekvenser av konflikten för Syriens befolkning

  2017

  Två rapporter gjorda 2016 och 2017 i Daraa, södra Syrien, visar på de allvarliga konsekvenser som kriget i Syrien har fått för landets befolkning. Över hälften av befolkningen flytt på grund av våldet och det finns farliga brister i sjukvården för mödrar och barn. 

  Nyheter från fältet

  Små perfekta händer

  De första veckorna på ett nytt jobb är intrycken många. Men för läkaren Lanice Jones, som arbetar i Tchad, är det smärtsamma minnet av två små bebishänder som dröjer sig kvar.

  Nyheter från fältet

  "För mig var det chockartat"

  Märit Halmin är narkos- och intensivvårdsläkare och arbetar till vardags på Södersjukhuset i Stockholm. Hon har nyligen kommit hem från norra Syrien och berättar om situtionen i flyktinglägren och människorna hon mötte där.

  Nyheter från fältet

  Det man lämnar efter sig…

  Diset ligger tungt och grått över Göteborg. Min tid i Bafatá har tagit slut och jag har lämnat en bubbla och gått in i en annan. Men vad är det då jag har lämnat och vad är det jag saknar?

  Nyheter från fältet

  8 sätt patientavgifter drabbar sårbara människor

  Vår nya rapport visar att patientavgifter bidrar till att de fattigaste och mest sårbara människorna stängs ute från vård. Detta ökar spridningen av sjukdomar och förvärrar fattigdom.

  Nyheter från fältet

  Konferens om barnsjukvård i Dakar

  Nyfödda, barn och unga utgör en stor del av de patienter vi möter världen över och är ofta de mest utsatta i humanitära kriser. På konferensen Paediatric Days, som i år hålls i Dakar, Senegal, samlar vi sjukvårdspersonal, politiker och forskare för att diskutera hur barnsjukvård kan förbättras.

  Nyheter från fältet

  Minst 6 700 rohingyer har dödats i Myanmar visar kartläggning

  9 000 människor från den etniska gruppen rohingyer dog i Rakhine-provinsen i Myanmar mellan 25 augusti och 24 september. Det framkommer av en kartläggning som Läkare Utan Gränser har gjort bland överlevande i lägren i Bangladesh.

  Rapporter och forskning

  Taxing the ill: how user fees are blocking universal health coverage

  2017

  Läkare Utan Gränser ser i våra projekt runtom i världen att patientavgifter (user fees) bidrar till att de fattigaste och mest utsatta människorna stängs ute från vården. Detta ökar spridning av sjukdomar och förvärrar fattigdom.

Page 1 of 28