Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 219 träffar

  Nyheter från fältet

  Indonesien: fler drabbade är i behov av hjälp

  Drygt en vecka efter att en tsunami drog in över kusten vid Sundasundet i Indonesien fortsätter våra medarbetare att ge vård till människor i det drabbade området. 

  Nyheter från fältet

  Podd: Personalchefen Hanna om kriser och kulturkrockar

  HR-chefen Hanna Broberg arbetade senast bland rohingyaflyktingar i Bangladesh. Hur leder man personalen genom kulturkrockar och trötthet?

  Nyheter från fältet

  Vi vårdar skadade efter tsunamin i Indonesien

  Våra team stöttar vårdcentralerna i Pangeglang, Indonesien, och vårdar skadade efter den tsunami som drog in över kusten vid Sundasundet den 22 december. Vi driver även en mobil klinik för att nå ut till fler patienter.

  Nyheter från fältet

  Podd: Läkaren Mårten om malaria och små barn

  I Läkare Utan Gränsers podcast berättar läkaren Mårten Larsson om arbetet i Nigeria med barn som är svårt sjuka i malaria. Patienterna strömmar in till sjukhuset och Mårten pendlar mellan hopp och förtvivlan.

  Nyheter från fältet

  Livräddande insatser – 25 år för länge

  "Världen skulle vara en bättre plats om det inte fanns behov för organisationer som Läkare Utan Gränser. Men behovet finns, lika mycket i dag som för 25 år sedan."
  - Oliver Schulz, generalsekreterare.

  Nyheter från fältet

  Att rädda liv är inget brott

  DEBATT | Svartmålning och blockering av hjälporganisationer som bistår flyktingar och migranter har blivit allt vanligare. Det är oacceptabelt att det allt oftare ses som något kontroversiellt att ingripa om en människas liv är i fara. Att rädda liv och lindra nöd är inte ett brott.

  Nyheter från fältet

  Kampen för hivmedicin

  På 25 år har hiv gått från dödsdom till en kronisk sjukdom som det går att leva ett fullgott liv med. Bakom utvecklingen står aktivisters outtröttliga kamp för allas rätt till livräddande behandling.

  Bloggare

  Lena Granqvist

  Lena Granqvist är ute på uppdrag för Läkare Utan Gränser i Moçambique.

  Nyheter från fältet

  Barnmorskan i Beira

  "Jag cyklar, som enda cyklist i stan med hjälm, längs den indiska oceanen min halvmil till jobbet. Jag arbetar som barnmorska i Beira, Moçambique."
  - Lena Granqvist.

  Nyheter från fältet

  Våldet frodas längs gränsen

  Nya gränsregler gör det allt svårare för flyktingar och migranter från Centralamerika att bli insläppta i USA. Nu tvingas de välja mellan att återvända till en våldsam tillvaro i hemlandet – eller stanna kvar i en extremt utsatt situation vid gränsen.

Page 1 of 22